Nieuws

Cees Glashouwer bruggenbouwer

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het distributiecentrum van de voedselbank de Helpende Hand, heeft Cees Glashouwer de bruggenbouwersbokaal van Stichting Present Noordwest Friesland mogen ontvangen. Samen met alle vrijwilligers van de voedselbank mag hij de eretitel ‘Bruggenbouwer 2018’ voor een maand dragen.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

“Deze bokaal zie ik als geste breder dan voor mij als persoon. Ik ervaar het als een teken van waardering voor al die vrijwilligers die met grote inzet en toewijding al meer dan tien jaar hulp bieden aan mensen die heel erg krap zitten.”

 

Glashouwer ontvangt de bruggenbouwersbokaal vanwege de brugfunctie van de Helpende Hand. De Harlinger voedselbank maakt namelijk verbinding tussen mensen die het financieel moeilijk hebben, voor wie eten en drinken een dagelijkse zorg is, en de retailbedrijven die jaarlijks voor 4,5 miljard euro aan voedsel weggooien. Maar er is ook verbinding met kerken, overheid, verenigingen, en met goedwillende medemensen die door diverse acties bijdragen aan het werk van de voedselbank.

 

Er zijn in Harlingen hele mooie initiatieven ontstaan zoals de inloopmiddag, het breicafé, Nieuw Zuid, de Inbreng, de kringloopwinkel en de Booth shop van het Leger des Heils. Daardoor vinden prachtige ontmoetingen plaats buiten de eigen kring.

Cees Glashouwer is emeritus predikant van de Grote Kerk in Harlingen, voorzitter en medeoprichter van de voedselbank Helpende Hand, lid adviesraad Sociaal Domein en docent Theologische vorming op het gebied van ‘presentie van de kerk en diaconaat’.

 

Hij ontving de bokaal uit handen van wethouder Hein Kuiken, die als eerste de bruggenbouwersbokaal mocht ontvangen. Over vier weken wordt de bokaal weer doorgegeven aan een ander initiatief in Noordwest Friesland. Stichting Present wil met het doorgeven van de bokaal aandacht vragen voor al die initiatieven die zorgen voor al die mooie en positieve ontwikkelingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda