Nieuws

Bark Europa naar Tall Ships Races Harlingen

Ook Bark Europa zet koers naar The Tall Ships Races Harlingen 2018, meldt stichting Harlingen Sail op haar website. In 2014 was zij al eerder te bewonderen in de haven van Harlingen. Tijdens de Tall Ships Races Harlingen 2018 in augustus zal ze opnieuw een plek krijgen in de haven.

Bark Europa bracht ook in 2011 al een bezoek aan Harlingen. (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Bark Europa staat bekend om de avontuurlijke reizen die zij maakt met haar trainees en bemanning. In 1986 is het tallship naar Nederland gekomen en volledig omgebouwd. Het ruim is destijds comfortabel ingericht en het schip werd getuigd als bark. Op het zeilopleidingsschip is er plek voor 16 bemanningsleden en daarnaast ruimte voor 48 trainees die niet bang zijn voor een avontuur.

 

Dat de Bark Europa van een avontuur houdt, blijkt wel uit de wereldreis die zij heeft gemaakt. Samen met twee andere Nederlandse tallships, de Tecla en de Oosterschelde, zette zij de zeilen. Zo voeren de schepen van Auckland, Nieuw Zeeland naar Kaap Hoorn. Hier kwamen golven van 10 tot 12 meter hoog op de bemanningsleden en trainees af. Dit was direct de zwaarste tocht voor de tallships tijdens dit avontuur.

 

De tallships moesten deze route non-stop afleggen om de officiële Kaap Hoornvaarders-penning te ontvangen. De laatste 3000 mijl van de reis moest zij volledig onder zeil varen. Momenteel bevindt de Bark Europa zich op een avontuur in Antarctica.

 

Komende zomer zal Bark Europa wederom het avontuur aangaan en mee racen tijdens de Tall Ships Races 2018. Van 3 tot en met 6 augustus krijgt zij een plek in de haven van Harlingen en zal zij open zijn voor publiek.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda