Nieuws

Arcadië Trio in Laurentiuskerk Kimswerd

Op zondag 18 maart aanstaande, ’s middags vanaf 15.30 uur speelt het Arcadië Trio (klarinet, cello en piano) in de Laurentiuskerk van Kimswerd. Het is het tweede concert in een serie van acht concerten die dit jaar in de kerk wordt gehouden. Het trio heeft een romantisch programma samengesteld. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 (Vrienden van de Laurentiuskerk betalen € 9). Kerkdeur open: 15.00 uur.

De leden van het Arcadië Trio leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Daar specialiseerden ze zich in het romantische repertoire. Op de lessenaar prijkt regelmatig werk van Schumann, Glinka, Bruch, Reger en Brahms. Samen gaven zij concerten in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, op Vlieland (en eerder ook in Kimswerd) en Brussel. In 2011 maakten zij hun debuut in Muziekcentrum Vredenburg. Vorig jaar werd een concertreis naar Spanje gemaakt.

 

Klarinettist Steven Geraads maakte al tijdens zijn studie deel uit van verschillende orkesten zoals het Nederlands Studenten Orkest, het Nederlands Studenten Kamerorkest en het J.Pz. Sweelick Orkest te Amsterdam. Daarnaast remplaceerde en remplaceert hij regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest waar hij speelde onder dirigenten als Mariss Jansons, Daniele Gatti en Eliahu Inbal.

 

De Franse cellist Timothée Busch behaalde  zijn masters aan het Utrechts Conservatorium al in 2009. Afgelopen jaar gaf hij concerten in onder andere Frankrijk, België, Duitsland , Spanje en Nederland waarbij hij deel uitmaakte van diverse ensembles. Met enige regelmaat speelt hij ook in het Gelders Orkest en het Nederlands Begeleidings Orkest. Ook was hij te horen tijdens festivals in o.a. Zweden en Duitsland.

 

Henriëtte Wirth studeerde bij Klára Würtz en Paolo Giacometti aan het Conservatorium van Utrecht, muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Afgelopen jaar rondde zij de studie pianoforte af bij Piet Kuijken en Bart van Oort. Ook Henriëtte speelt in diverse ensembles en orkesten, zoals in het door haar opgerichte barokorkest Ars Mirabilis te Brussel en is zij organiste in het Castello Consort. Al ruim tien jaar is Henriëtte als piano- en klavecimbeldocent verbonden aan het Cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht.

 

Voor het concert te Kimswerd heeft het Arcadië Trio een mooi romantisch programma samengesteld. Begonnen wordt met het bekende driedelige Gassenhauertrio opus 11 in Bes gr.t. van L. van Beethoven. Van M. Reger worden drie kortere composities gespeeld: een Romanze, een Wiegenlied en een stuk met als titel  Albumblatt. Na de pauze volgt nog het  vierdelige Klarinettrio in a-klein van de Oekraïens-Oostenrijkse  componist Carl Früling, een minder bekende, maar heel goede componist uit de romantische Weense school. Reserveren: www.laurentiuskerkkimswerd.nl of  0517-642141.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda