Nieuws

Al slingerend op fiets en scooter door het Harlingen van Wiebe van Dijk

In een lange sliert volgden ruim twintig mensen Wiebe van Dijk door Harlingen. Op de kenmerkende rode scooter trok Wiebe door de stad waar hij 28 jaar lang raadslid voor de PvdA is geweest en al zijn hele leven woont. Vanaf zijn scooter vertelde hij over zijn eigen leven, dat van de PvdA en wat er in de toekomst moet gebeuren.

Bij het verzamelpunt voor Trebol sprak Wiebe over het dreigende verlies van de Schouwburg. Achter de Schouwburg stond Wiebe stil bij zijn jeugd. “Hier legge onze roots, een prachtige jeugd.” Wiebe vertelde waarom het zo belangrijk is om je als raadslid in te zetten voor de kleine initiatieven. Contact met de mensen en weten wat er leeft, dat is het werk van een raadslid. Kandidaat-raadslid Bartele Boersma vertelde hoe juist die kleine dingen, zoals het helpen opknappen van een speeltuin, hem inspireerde om zich kandidaat te stellen voor de PvdA Harlingen.

 

Bij ‘Gebouw C’ lieten Wiebe en wethouder Hein Kuiken zien hoe mooi het is dat bij oude gebouwen nieuw leven wordt ingeblazen en hoe dat zo belangrijk is voor een buurt. Na een kleine koffiepauze bij het Balkland - waar Wiebe toen hij het veld zag liggen “wel weer kon janken” - sprong de groep op de fiets richting het beeld van Hotze Schuil. Mooie anekdotes over Hotze en ideeën voor meer standbeelden voor echte Harlingers werden over en weer gewisseld.

 

Op de Lanen pleitte Wiebe ervoor om onnodige regeltjes aan te pakken. “Je mutte je aan su veel regeltsjes houde. Wille we al die mooie evenementen hier houde, dan mut der wat an gebeuren. Dus daar mut onze partij seker wat an doen!”

 

De tour eindigde bij de raadhuistoren waar Wiebe afsloot met een pleidooi voor de misthoorn en al zingend op zijn scooter naar huis ging. Ondanks de kou een erg geslaagde scootertour!

De Wiebe van Dijk Scootertour is deels vastgelegd in een video.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda