Nieuws

Accordeon- en trekzakmuziek in stadsschouwburg Trebol

HARLINGEN – Stadsschouwburg Trebol stond zondag 4 februari bol van de accordeon- en trekzakmuziek. Het was het veertiende jaar waarin de inmiddels bekende ‘Dag van de accordeon en trekharmonica’ in de Harlinger schouwburg werd gehouden.

Mondorgelclub Ons Genoegen o.l.v. Koosje Wouters (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Door Ubbo Posthuma

De publieke belangstelling had beter gekund, maar er waren er toch nog genoeg muziekliefhebbers die genoten van de muzikale kunsten van de deelnemers. Zij kwamen uit alle delen van het land. Zoals John Brink uit Metslawier. Hij speelde op een Borsini Super Star accordeon van Italiaanse makelij. Dit bijzondere instrument is onder professionele muzikanten het populairste model. Er moet wel een kleine €9000 voor worden neergeteld, maar “dan heb je ook wat”.

Veel deelnemers komen al jaren. Een van hen is Phillip Krebs uit Amersfoort. Hij wordt steevast vergezeld door zijn moeder. Voor Marten Hiemstra uit Ried was het echter de eerste keer. Aangezien Marten al vanaf zijn geboorte blind is, oogstte hij met zijn accordeonspel veel bewondering.

Naast de twee open podia waren er verschillende vrije speelruimtes waar gespeeld kon worden, zowel beneden als op de bovenverdieping. De muzikanten kregen elk vijftien minuten speeltijd. Zij werden aangekondigd door Henk Jan Cornelisse die de presentatie al jaren voor zijn rekening neemt. Tommie Nijkamp is eveneens een niet meer weg te denken persoon. Hij begeleidt de musici al jaren op slagwerk.

Natuurlijk was er ook een Harlinger inbreng. Zo speelde Mondorgelclub Ons Genoegen onder leiding van Koosje Wouters-Brouwer de sterren van de hemel met een leuk en vlot repertoire. Door de afwisseling in muziekstijlen verveelde het publiek zich geen moment. De dag werd afgesloten met Grande Finale met alle deelnemers op het podium.

Organisatoren Tineke en Albertus van der Plaats kijken samen met de vele vrijwilligers die hen hielpen bij de organisatie, met een tevreden gevoel terug op een geslaagde muzikale dag.

Visueel gehandicapte Marten Hiemstra uit Ried (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

|Doorsturen

Buienradar



Agenda