Sport

Zonovergoten 3 puntenwedstrijd voor FC Harlingen VR1


HARLINGEN - Deze wedstrijd kende maar liefst vijf wissels en die waren ook wel nodig. En drie speelsters hadden min of meer vrijaf gekregen. Het damesvoetbal bij FC Harlingen heeft de wind duidelijk mee. Neem daarbij de bijna vijftig toeschouwers en dan weet men het wel: het huidige VR1 van FC Harlingen zit in de lift mede dankzij de sponsoren R.de Jong schilderspecialist en PLUS Lunenborg.


De wedstrijd begon sterk voor VR1 FC Harlingen en was er al in de vierde een goede scoringskans. Lotte speelde da bal naar Astrid en die schoot tegen het gezicht van de keepster die zo de bal tot corner werkte. Uit deze corner nam Astrid de bal direct op de slof maar helaas net naast. In de 9de schoot Angela van wel 20 meter en raakte net buitenkant paal, het publiek genoot en de ouders van Angela het meest. In de 12de een aanval van VR1 waarbij uiteindelijk Marleen H. een hakbal gaf maar de keepster keerde de bal: mooie kans en technisch goed gedaan door Marleen H.. In de 25ste  werd het dan toch meer dan verdiend 1-0 door Astrid, een solo vanaf de middenlijn: ouders, grootouders en staf allemaal blij, trots en vooral opgelucht met deze openingstreffer. Dit doelpunt werd uitgebreid gevierd omdat het een bevrijdend doelpunt was: druk van de ketel en dat was merkbaar aan de speelsters daar er wat vrijer gevoetbald werd daarna met meerdere kansen tot gevolg. In de 28ste een actie van Astrid, en een clash met de keepster van Tzum, met bijna een doelpunt tot gevolg maar helaas ook een blessure aan de enkel en een vervelende schaafwond  tot gevolg, waardoor Astrid ook niet verder kon spelen.
Tijdens de rust was er heerlijk verkwikkend drinken van Klaas beschikbaar voor VR1 fc Harlingen en dat gaf weer spirit voor de 2e helft. Vrijwel direct een aanval via Marleen B die de keepster in de baan van haar schot aantrof. In de 41ste gaf Marleen B. een prachtige steekpass op Ilse en zij maakte de 2-0: mooi diep gelopen de vrije ruimte in en afgerond. In de 43ste een schot van Mariska, bal net over. In de 45ste een schot van Ilse wat net geblokt werd en in de 50ste liep Sjoukje alleen op de keepster af en de bal werd net gekeerd. Vlak hierna had Marjolein een vervelende botsing waardoor zij ook niet meer verder kon spelen.
Toen een merkwaardig moment, opgemerkt door Lotte: “Hans we komen een speelster te kort!” Hierop werd koortsachtig geteld en ja hoor ipv totaal zes liepen er maar vijf in het veld, naast keepster Deveny. Hans had zo door gewisseld dat hij onbedoeld een minderheid had gecreëerd en zijn reactie was: s… “komt zeker in het verslag.”
In de 60ste minuut nog een voorzet van Ilse waarop Lotte met links net naast schoot. Alle tijd riep Hans nog maar het laatste fluitsignaal van de onopvallend maar uitstekend leidende scheidsrechter Age klonk vrijwel direct. En zo werd een wedstrijd met een 2-0 zege afgesloten en zo weer 3 pluspunten. Vele rode gezichten van de warmte (20 graden). Maar dit VR1 FC Harlingen hoor je niet klagen en dat maakt dit team en de toekomst van het meisjes- en vrouwenvoetbal bij fc Harlingen gezond en sterk. Niet te vroeg juichen natuurlijk maar voorlopig gaat het goed. Diegenen die je wel af en toe wat hoort klagen zijn de trainer en de twee begeleiders maar ja, dat is onderdeel van hun rol gelet op de beoogde groei en ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal bij FC Harlingen.
Volgende week een vroege uitwedstrijd tegen Drachtster Boys VR 2 maar eerst de pijntjes van deze wedstrijd weer wegwerken tijdens de goed bezette trainingsavonden op maandag en woensdag op het Vierkantsdijk.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda