Voetbal

Zeerobben treft Heeg voor de beker

Door Jeroen Pietersma
Op zaterdag 6 februari worden de 1/16 finales gespeeld in het bekertoernooi. Woensdagavond werd daarvoor de loting verricht en voor Zeerobben rolde een oude bekende als tegenstander uit de bus: Heeg. De wedstrijd wordt gespeeld op het Oostersportpark in Harlingen.

Heeg is een club met een roemrijk verleden. In de jaren 1962-1965 kwam Heeg zelfs uit in de landelijke tweede klasse, een niveau dat vergelijkbaar is met de huidige hoofdklasse, getuige ook enkele tegenstander uit die tijd die op bezoek moesten bij het gevreesde Heeg: Genemuiden, DETO, Enter Vooruit, DOS Kampen, SVZ Wierden, Excelsior ’31 en Harkemase Boys. Zeerobben speelde in die tijd in de noordelijke derde klasse, destijds het hoogste regionale niveau. Vanaf medio jaren ’60 tot aan het seizoen ‘80/’81 troffen Heeg en Zeerobben elkaar regelmatig op het niveau van derde en vierde klasse. In 1981 werd Zeerobben kampioen en sindsdien kwamen de clubs elkaar niet meer tegen in competitieverband. Illustere namen die we ons uit het verleden van Heeg nog herinneren waren ene Bergsma en natuurlijk vooral de blonde schicht Meeuwis Galema.

Momenteel komt Heeg uit in de vierde klasse, waar het vorige week nog de degens kruiste met die andere cupfighter uit de vierde klasse A, namelijk AVC uit Sexbierum (zij lootten voor de beker een uitwedstrijd tegen Appingedam). Het werd in Sexbierum een gelijkspel: 1-1. Heeg bezet in de competitie de vijfde plaats met 22 punten uit 12 wedstrijden.

Op 6 februari dus een weerzien met deze oude bekende en dat roept herinneringen op aan het treffen met Woudsend in de vorige ronde. Hoe moeilijk Zeerobben het met die vijfde klasser had weten we nog maar al te goed. Dat het tegen het één klasse hoger spelende Heeg geen gemakkelijke opgave zal worden, mag duidelijk zijn. De favorietenrol ligt bij Zeerobben en dat maakt Heeg tegelijkertijd tot een gevaarlijke outsider. Kan Zeerobben zich voor het eerste sinds mensenheugenis plaatsen voor de 1/8 finales van de noordelijke beker? We gaan het zien op 6 februari.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda