Voetbal

Zeerobben speelt topper tegen VVI

Door Jeroen Pietersma
De titel ?topper? verdient het komende duel tussen de nummer 3 en nummer 1 na acht wedstrijden in de tweede klasse I. Zonder veel opzien te baren, klom het team van trainer Semplonius op de ranglijst. Vier wedstrijden op een rij werd er gewonnen. Alleen de twee uitwedstrijden tegen VEV?67 en Zuidhorn gingen verloren. Sprak men drie weken terug nog van de top vier; VVI heeft zich inmiddels stevig genesteld in de kopgroep.

De trainer heeft VVI aan de praat gekregen en de mannen uit Idskenhuizen spreken weer een woordje mee. Met efficiënt voetbal en soms ook met ruime scores (Broekster Boys 2-2 en H’veense Boys 6-4) valt er met name thuis veel te genieten voor de aanhang van VVI.
Voor Zeerobben komt het treffen als de ‘match after’, na het behalen van de periodetitel na de 2-1 winst op Zuidhorn. Gezien de moeite waarmee de overwinning werd behaald, mogen de Robkes niet met het hoofd in de wolken blijven lopen, maar de manier waarop geeft ook vertrouwen. Met name op het psychologische vlak zal Zeerobben zich weerbaar moeten opstellen. Het zal VVI er alles aan gelegen zijn om op gelijke hoogte met de Harlingers te komen. Trainer Schotanus kennende, zal hij alles in het werk stellen om de mannen scherp te krijgen en te houden. Van verslapping is bij de spelers tot nu toe weinig te merken. De reden hiervoor zou kunnen liggen in het feit, dat de trainer niet naar namen kijkt, maar naar de juiste man op de juiste plek. Iedereen knokt om zijn plek en daar spint Zeerobben garen bij.
Voor zaterdag is de selectie zo goed als compleet. Thimo Bosma kampt nog met de naweeën van een hamstringblessure. Hoopvol daarentegen was de inzet op de training van Ronald van der Heijden. In een goed draaiend team wordt elke wisseling op de juiste wijze opgevangen. De topper in Idskenhuizen wordt met argusogen gevolgd door de medekoplopers VEV’67 (thuis tegen ONT) en Broekster Boys (thuis tegen Hardegarijp). Van de gestaag groeiend aanhang van de groen-witten wordt veel support verwacht in de wedstrijd tegen VVI. De mannen van Schotanus en Attema zullen dat zaterdag zeker nodig hebben.

Programma tweede klasse I zaterdag 7 november
Zuidhorn-Nijland
VVI-Zeerobben
Wâlde De-Fean '58 't
VEV '67-ONT
Broekster Boys-Hardegarijp
Heerenveense Boys-Zwaagwesteinde
CVVO-Be Quick Dokkum

|Doorsturen

Buienradar



Agenda