Voetbal

Zeerobben sluit ?Sport is ok?? succesvol af

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De gemeente Harlingen organiseerde ook dit jaar wederom het sportstimuleringsproject ?Doe mee, sport is ok??. Dit is een sportstimuleringsproject voor alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Harlingen. Zeerobben kan terugblikken op een geslaagde deelname.

Leerlingen van de basisscholen kunnen via het project kennismaken met verschillende sporten. Zeven sportverenigingen/-organisaties hebben een sportaanbod van tien verschillende sporten samengesteld waaronder dus ook voetbal. Zeerobben, dat bekend staat om haar goede jeugdopleiding, heeft dan ook meteen aangegeven graag mee te doen aan dit project. Deelname aan het project was gratis. De afgelopen weken hebben er een negental kinderen deelgenomen aan dit project die allemaal vier tot zes trainingen hebben kunnen volgen bij Zeerobben. Zowel de kinderen als de voetbalvereniging Zeerobben kijken terug op een geslaagd project. De kinderen vonden het leuk om kennis te maken met de voetbalsport en de voetbalvereniging kon weer vier nieuwe leden inschrijven.
Naast deze activiteit zijn ook de workshops die gegeven werden voor de St. Michaëlschool inmiddels succesvol afgerond. Weer 35 kinderen hebben deelgenomen aan deze workshops. Zeerobben heeft in drie jaar tijd inmiddels 94 workshops gegeven aan kinderen in het basisonderwijs en levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de maatschappelijke betrokkenheid.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda