Zeerobben sluit oefencampagne af

HARLINGEN - Zaterdag 16 augustus was de laatste mogelijkheid voor de trainersstaf om te experimenteren met de opstelling. De bijna complete selectie kwam dan ook in de wei. Eerst ?s middags voor de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld en ?s avonds op het al wat oudere kunstgrasveld van LSC Sneek.

Tegen vierdeklasser Oudehaske zou je iets meer mogen verwachten. Het vertoonde spel was onrustig en het vinden van de juiste oplossingen bleek het grootste probleem. Rekening houdend met de telkens wisselende samenstelling kun je eigenlijk ook niet echt ingespeeld raken. Vandaar dat het toch talrijke publiek, natuurlijk nieuwsgierig naar de eerste thuiswedstrijd op het vernieuwde B-veld, enigszins teleurgesteld werd. Toch waren er voor trainer Schotanus weer voldoende aanknopingspunten om verder mee te gaan.
In de eerste helft scoorde Daniël Kleiterp na goed doorzetten de 1–0. Rocco Zwart bekroonde zijn harde werken met een fraai doelpunt. Uit een gave voorzet van Stefan Amels kopte hij de 2–0 binnen. Oudehaske kreeg wel kansen maar was te slordig in de afwerking. De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien, Daniël Kleiterp benutte een toegekende strafschop en ook Rocco Zwart maakte zijn tweede goal van de wedstrijd.

De laatste in een lange reeks van oefenwedstrijden eindigde in een gelijkspel tegen tweedeklasser LSC. Het eerste puntenverlies, maar tevens de beste test voor de start van de bekerreeks en de competitie voor Zeerobben. Gedurende de gehele wedstrijd waren de Harlingers de bovenliggende partij en hadden daarom recht op de winst, maar LSC kreeg zowel in de eerste als tweede helft een aantal reële kansen op een doelpunt. Op verschillende manieren kon Schotanus tijdens de wedstrijd experimenteren zonder gebruik te maken van veel wissels. Verheugend was het feit dat Marcel Visser na een jaar van revalidatie eindelijk weer wat speelminuten kreeg. Hij was met een schot rand strafschopgebied nog het dichtst bij een doelpunt. Dat zou een mooie rentree zijn geweest.
Volgende week speelt Zeerobben in Sexbierum tegen AVC de eerste wedstrijd voor de beker en zaterdag 6 september voor de competitie thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen.