Voetbal

Zeerobben scoort

Door Jeroen Pietersma
Binnen Zeerobben is de afgelopen weken druk jacht gemaakt op sponsoren voor de doelpuntactie. En niet zonder succes. Er doen aan deze, onder auspici?n van sc Heerenveen gehouden actie, twaalf amateurverenigingen mee en van die twaalf staat Zeerobben tot nu toe aan kop als het gaat om het aantal sponsoren. De uiteindelijke opbrengst van de actie kan natuurlijk pas worden bepaald aan het eind van de rit en dat is na 17 april. Alle doelpunten van alle gesponsorde teams tellen mee vanaf afgelopen zaterdag 12 maart tot en met het weekend van 17 april.

Dat Zeerobben het zo goed doet, wekte enige jaloezie bij de andere verenigingen en zij klopten bij sc Heerenveen aan met het verzoek om verlenging van de aanmeldperiode die oorspronkelijk tot vorige week vrijdag duurde. Het excuus lag volgens hen in de lange inactieve winterstop, de krokusvakantie, alsmede de vele afgelastingen van vorige week, waardoor het verenigingsleven wat laat weer op gang kwam. Heerenveen heeft deze verzoeken ingewilligd en dat betekent dan dat ook Zeerobben nog een week extra de tijd gekregen heeft om meer sponsoren te zoeken. Dat is mooi en zal door veel leden aangegrepen worden hun totaal aan sponsoren nog wat op te vijzelen en misschien in aanmerking te komen voor een van de ballen die door sc Heerenveen beschikbaar gesteld zijn voor hen die vier of meer sponsoren hebben aangebracht.
Alle andere prijzen zijn reeds verdeeld, omdat daarvoor de originele sluitingsdatum van 11 maart als peildatum is gesteld. Volg voor de winnaars van deze prijzen de website van Zeerobben.

Bij het ter perse gaan van deze krant zat Zeerobben totaal al op ruim 470 sponsoren. Dat is al boven verwachting, maar nu iedereen zo enthousiast inhaakt en afgelopen zaterdag alle jeugdcompetities weer volop zijn losgebarsten, komt het magische aantal van vijfhonderd sponsoren nog in zicht.
Zaterdag scoorde Zeerobben totaal meer dan honderd doelpunten en die tellen allemaal mee voor de actie, ook voor die sponsoren die deze week nog worden aangemeld.

Natuurlijk is deze actie bedoeld om de vereniging financieel te steunen en wel heel specifiek de jeugdopleiding, maar het leuke neveneffect blijkt vooral ook te zitten in de binding en het clubgevoel. Er wordt veel over gesproken op het Oostersportpark en zaterdag werd bij de uitslagen van wedstrijden al vaak verwezen naar de doelpuntactie. Een 4-3 nederlaag is nooit leuk, maar toch drie doelpunten maken, verzacht de pijn wel enigszins.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda