Voetbal

Zeerobben op bezoek bij de rode lantaarndrager

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Hoe bedrieglijk kan zo?n kop niet zijn. Dat varkentje wassen we wel even, na de zevenklapper tegen CVVO. Maar dan denkt men iets te licht over Kollum als ervaren tweedeklasser.

Alhoewel slechts acht punten bijeengesprokkeld uit twaalf wedstrijden kan Kollum zowel in positieve als in negatieve zin uitschieters bewerkstelligen. Twee keer zeven om de oren, maar ook ruime winst tegen Veenwouden en Hardegarijp, met name als topscoorder Joop Pijnacker het op z’n heupen heeft, blijft Kollum een gevaarlijke outsider.
Bijna op de helft van de competitie en dan al 48 doelpunten voor en weliswaar ook 20 tegen. Een wedstrijd met Zeerobben 1 is eigenlijk nooit saai. Voor de goals altijd veel strijd en dus veel doelpunten en daarvoor kom je naar voetbal. Trouwens, tegen Be Quick D. kon je ook niet spreken van een bloedeloze nul-nulwedstrijd.
Het laatste duel voor de winterstop zal ook weer drie punten moeten opleveren om bij te blijven, maar dat geldt natuurlijk in nog meerdere mate voor de thuisclub. Als de weergoden geen roet in het eten gooien en het veld dus bespeelbaar blijft, belooft het een mooi slot van 2014 te worden met naar alle waarschijnlijkheid veel doelpunten. Trainer Inne Schotanus heeft weer een ruime keus en tot nu toe wist hij de juiste snaar te raken voor de elf in het veld. Met zo’n bank moet iedereen wel scherp blijven. Zeerobben rekent weer op de vaste supporters ter ondersteuning in Kollum.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda