Voetbal

Zeerobben naar Veenwouden voor ?De Finale?

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Als je de statistieken moet geloven, dan heeft Zeerobben eigenlijk geen kans om in Veenwouden de promotie naar de eerste klasse E te behalen. Immers in de jongste achterhaalbare (tot 1999) geschiedenis hebben de Harlingers als maximaal resultaat gelijkspelen uit het vuur gesleept en alleen winst telt zaterdag 6 juni. Het is erop of eronder voor de equipe van het succesvolle duo Schotanus & Attema.

Na een prachtig seizoen, waarin Zeerobben net iets te veel belangrijke punten liet liggen tegen de Leeuwarder teams, kwamen ze aan de eindstreep net iets te kort. Wat volgde was een flitsende start in de nacompetitie en een terechte plaats in de tweede ronde. In de vorig beschouwing werd Veenwouden al gekwalificeerd als een taaie en moeilijk te bestrijden tegenstander. De valse hoop op basis van de twee competitieresultaten van seizoen 2014/2015 werd afgelopen zaterdag met een bittere slok weggespoeld. Als morele winnaar stapte Veenwouden van het Oostersportpark. Een gelijkspel in de uitwedstrijd biedt perspectief voor de return, zo was hun mening na afloop.

Kreeg Zeerobben vooraf nog de favorietenrol opgelegd door de tegenstander; die druk ligt nu toch wel bij de thuisclub van zaterdag. In Veenwouden werd de nacompetitie als een toetje beschouwd en de verwachtingen waren overeenkomstig. Zij konden dan ook vrijuit spelen, terwijl de groen-witten toch meer gespannen het duel aangingen. Met tactisch sterk spel en een berg aan ervaring over alle linies werd het enthousiasme van hun opponent getemd. Met als conclusie een terechte uitslag, 1-1.

Zaterdag zal er hoe dan ook een winnaar uit de bus rollen. Wie er ook wint, tot nu toe was het sportieve publiek de winnaar. De vele, meegereisde supporters van de gasten gingen met een goed gevoel huiswaarts. Maar ook het thuispubliek zag nog voldoende aanknopingspunten om positief gestemd naar Veenwouden af te reizen. Zeerobben verwacht dan ook veel ondersteuning, van de naar alle waarschijnlijkheid vele supporters van Zeerobben 1, om promotie in het hol van de leeuw af te dwingen. Immers eens moet je winnen in Veenwouden, dan ook meteen de eerstvolgende wedstrijd maar. Beide kampen hebben er ontzettend veel zin in en we gaan er van uit dat trainer Inne Schotanus een ‘list’ zal verzinnen en wie weet zal hij een mooie slotakkoord weten te componeren na een geweldig voetbalseizoen met vaak heerlijk voetbal.
Zaterdag 6 juni om 14.30 uur op De Kemphaan in Veenwouden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda