Voetbal

Zeerobben naar Oeverzwaluwen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De zeperd van afgelopen zaterdag heeft vele tongen losgemaakt. Commentaren waren niet van de lucht. Toch zal dit team met deze begeleiding geen paniekvoetbal? gaan spelen. Het kan gebeuren, dat je na een snelle achterstand even de weg kwijt bent. Leeuwarder Zwaluwen profiteerde daar optimaal van.

Voor aanstaande zaterdag mag je dan ook een open wedstrijd verwachten met een aansprekende tegenstander Oeverzwaluwen uit Koudum. De degradant uit de eerste  klasse begon met een gelijkspel, 2 – 2  tegen Rijperkerk. De laatste wedstrijd  tegen deze opponent in Koudum dateert  van 15 maart 2008 in de tweede klasse. Voor winst in Koudum moeten we zelfs 13 jaar terug. In een uitgebreid verslag van Johannes Woudstra valt te lezen dat Zeerobben  met 1-2 wint door doelpunten van Wietse de Wit en Jelle de Boer. Oude tijden herleven en misschien lukt het deze generatie jonge voetballers  om met een positiefresultaat naar Harlingen af te reizen.
Zorgen zijn er voor Inne Schotanus op het aanvallende vlak. Zijn David van der Pol en Marijn Helfferich op tijd hersteld van hun blessure? Voor Daniël Kleiterp komt deze wedstrijd in ieder geval te vroeg. De rest van het team heeft de neuzen weer dezelfde kant uit en we hopen op een mooie wedstrijd en een goed resultaat voor de groen-witten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda