Voetbal

Zeerobben MO19-1 naar halve finale KNVB Zwaluwen Jeugdbeker

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zomaar werd het op vrijdagmiddag al bekend dat het MO19-1 van Zeerobben in de halve finale staat van de KNVB Zwaluwen Jeugdbeker zonder ook maar een minuut gevoetbald te hebben. De tegenstander van de volgende dag, Oerterp MO19-1, had zich uit de bekercompetitie teruggetrokken. Een verrassend cadeautje voor Zeerobben natuurlijk, al hadden ze liever gehad om deze halve finale voetballend te bereiken.

Het is voor Zeerobben de tweede keer in de geschiedenis van de club dat een meidenteam zich plaatst voor een halve finale van de beker. In 2014 bereikte het toenmalige MB1 al de halve finale na winst in strafschoppen op mvv Veendam MB1. In het huidige MO19-1 spelen een zevental meiden die zich dat nog als de dag van gisteren kunnen herinneren. Helaas verloor het toenmalige MB1 van Drachten MB1 met 4-3 in de halve finale. Op 29 april van dit jaar zal het huidige MO19-1 de halve finale spelen tegen een van de andere halvefinalisten, Gorecht MO19-1, Alcides MO19-1 of HFC’15 MO19-1. Het is te hopen voor de dames dat ze voor die tijd in het wedstrijdritme komen want voor aanstaande zaterdag staat er wederom geen reguliere wedstrijd gepland.

Afgelopen zaterdag gebeurde er meer bij de meiden van Zeerobben. Er werd namelijk wel gevoetbald door de jongere telgen van het meidenvoetbal. MO13-1 moest zich afgelopen zaterdag melden op Sportpark Nylan in Leeuwarden. Daar wachtte de topper tegen MKV’29 MO13-1. MKV had de trein van MO13-1, die al sinds het begin van de voorjaarscompetitie doordendert, moeten stoppen. Daar slaagden de Leeuwarders tot nu toe niet in. In Leeuwarden eindigde de wedstrijd in 1-3 voor de Robben. De dames staan ongeslagen met 15 punten uit vijf wedstrijden bovenaan in de lijst. Volgende week geen wedstrijd voor deze strijders. Op 8 april wacht hen de stadsderby tegen fc Harlingen MO13-1. Aftrap 8.45 uur op het Oostersportpark.

De meiden van MO15-1 gingen revanche halen in Leeuwarden na de verloren punten tegen Leovardia MO15-1 thuis. Het liep helaas helemaal anders. Na een 3-0 achterstand werd de wedstrijd gestaakt in verband met een fikse knieblessure van Ilse Riem van Zeerobben MO15-1. Ilse verstapte zich waardoor ze haar knie lelijk verdraaide. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek dat de Zeerob een tijdje uit de running is. Een zure dag voor de Zeerobben MO15-1. Het hele voorjaarsseizoen zit het de ploeg al niet mee. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg weer uit. In Sexbierum zal om 12.15 uur op Sportpark De Lytse Trije de aftrap zijn tegen AVC MO15-1.

Het zevental MO13-2 van Zeerobben speelde afgelopen zaterdag op het Oostersportpark tegen Noordscheschut MO13-1. Aanvankelijk waren de Harlingers in de eerste helft sterker dan de ploeg uit Drenthe. Maar in de tweede helft wisten de Noordscheschutters terug te komen tot een gelijkspel. De einduitslag van 4-4 verdeelde de punten over beide teams. Op Zeerobben.nl staat een fraai fotoverslag van deze wedstrijd. Aanstaande zaterdag spelen de meiden weer een thuiswedstrijd. Om 8.45 uur wordt de streekderby tegen SC Franeker MO13-2 afgetrapt.

De overige teams van de damesafdeling van Zeerobben hadden geen wedstrijd afgelopen zaterdag. MO171-1 ontvangt aanstaande zaterdag Oosterlittens MO17-1. In de heenwedstrijd wisten de Robbenmeiden vrij gemakkelijk te winnen met 0-6. Voor zaterdag weer zo’n mooie uitslag? We zullen het weten vanaf 10.15 uur op het Oostersportpark. Het senioren damesteam van Zeerobben heeft voor zaterdag aanstaande een streekderby op het programma staan. Op het Oostersportpark ontmoet het zevental ST SC Franeker/Tzummarum VR2. Het is voor de Zeerobben dames de tweede wedstrijd van het voorjaarsseizoen. Aftrap om 12.00 uur. Ook de jongste telgen van de afdeling hadden geen wedstrijd zaterdag. Voor komende zaterdag staat Workum MO11-1 op het programma. Om 10.00 uur staat de aftrap gepland tegen de nummer twee van de lijst. Vier wedstrijden op het Oostersportpark voor de meiden van Zeerobben aanstaande zaterdag. Voor elk wat wils… Komt u kijken?
Op de hoogte blijven van de verrichtingen van het damesvoetbal bij Zeerobben? Like ons op Facebook! @robbenvrouwen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda