Voetbal

Zeerobben mag geen steken laten vallen

Door Jeroen Pietersma
Voorbeschouwing Zeerobben ? ?t Fean ?58

De tegenstander van Zeerobben van aanstaande zaterdag, ’t Fean ’58, heeft na een moeizame start de weg naar boven gevonden. Zowel Kollum als Hardegarijp zijn nou niet direct hoogvliegers te noemen, maar in beide dorpen wist ’t Fean ’58 een ruime overwinning te behalen. Dat was ook nodig, want met die zes punten komt hun totaal op een bescheiden 7 punten.

De mannen uit Surhuisterveen voelen de hete adem van de rode lantaarndrager. Al ruim vijftien jaar heeft deze club zich als waardig tweedeklasser bewezen, zij kennen dus het klappen van de zweep. Zeerobben kan bogen op twee keer winst op de gasten in het vorige seizoen, al waren dat krappe overwinningen.

Dit jaar staat Zeerobben er beduidend beter voor dan vorig jaar rond deze tijd, al was een hogere klassering mogelijk geweest. Met het goede spel van de afgelopen oefenwedstrijden heeft het team van Attema / Schotanus weer aan zelfvertrouwen getankt. Voor zover bekend is de selectie op volle oorlogssterkte en kan de trainer keuzes maken. Die wetenschap houdt de manschappen scherp en dat zal zeker ook tegen het ervaren ’t Fean ’58 moeten. Voor beide teams zijn drie punten van groot belang. Wie nieuwsgierig is naar het verloop van de strijd en de afloop wordt van harte uitgenodigd op het Oostersportpark, op zaterdag 22 november om 14.45 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda