Zeerobben laat winst in Lemmer liggen

In de voorbeschouwing was het al aangegeven. De bezoekers van deze wedstrijd hebben zich geen minuut verveeld. Twee op de aanval spelende ploegen met bewegelijke en creatieve voorhoedes, met daarin de topscoorders van de tweede klasse I. De ingredi?nten waren dus voorhanden. En zoals reeds vermeld was het genieten op sportpark De Rien. Dat uiteindelijk CVVO het meest tevreden was met deze uitslag, werd door vriend en vijand onderschreven.

Minuut één had al een doelpunt kunnen opleveren voor de bezoekers. De kopbal van Kristian Feenstra werd ternauwernood uit de hoek gehaald. Toch moest Kruisdijk even later alsnog capituleren. Weer was het Kristian, maar nu dus wel raak. De harde schuiver verdween onder de keeper in het doel. Evenals vorige week een vroeg doelpunt. De eerste tien minuten waren voor Zeerobben en de tegenstander was eigenlijk nog niet op de helft van de gasten geweest. Daarna nam CVVO het heft in handen en moesten de Harlingers terug. Tot twee keer toe ging de defensie door het oog van de naald op inzetten van de rechterspits Lourens Visser, redding van De Vries en in het zijnet.

De grootste kans was echter in de 25e minuut voor linksbuiten Kloosterboer. Een goed opgezette aanval van de gebroeders Lourens en Gerben Visser over rechts werd op maat voorgezet, maar hij wist van dichtbij over te schieten, wat eigenlijk moeilijker was dan in het net te plaatsen. Aan de andere kant kwam Albert Beuker gevaarlijk door en zijn voorzet werd door Marijn Helfferich subtiel verlengd, maar wel net over. Vlak voor rust mocht Lourens V. een corner nemen en hij wist precies waar zijn grote broer Gerben stond. Geheel vrijstaand kopte hij de bal onder Jacob de Vries door binnen 1 – 1. Laatste kans in de aantrekkelijke eerste helft was voor Abdul Boundati, hij soleerde het strafschopgebied binnen en stuitte toen op keeper Kruisdijk.

Een herhaling van zetten in het begin na de hervatting. Een corner van Feenstra werd door Marc Reussing net over gekopt. Kort daarop haalde Boundati de achterlijn, zijn terugtrek bal werd snoeihard rakelings langs de verkeerde kant van de paal geschoten door Helfferich. Even niet opletten aan de andere kant had zomaar een voorsprong voor de thuisclub kunnen opleveren. De Vries maakte zich breed op de inzet van Gerben Visser, wat restte was een corner. Hierna was het Zeerobben wat de klok sloeg. Aanval na aanval en een heel regiment aan corners bracht niet de verdiende voorsprong. Jeffrey Draaisma werd de diepte ingestuurd. Via het been van de doelman en de paal bleef slechts een hoekschop over. Jordy Torenbeek dacht met een bekeken kopbal te scoren maar de keeper kon nog net een hand er tussen krijgen. Marcel Visser knalde een afgeslagen hoekschop onbedaarlijk hard de zestien weer in. Via een voetje verdween de bal net naast. Abdul Boundati, de kwelgeest voor het rechter verdedigingsblok, zette scherp voor en de inglijdende Marijn Helfferich was een fractie te laat.

CVVO had grote moeite om het spel te verplaatsen. Niet verwonderlijk, want Zeerobben speelde de beste tweede helft van deze competitie en verstoorde vroegtijdig de opbouw van de tegenstander, om daarna weer de aanval op te zoeken. Ook de voor Kristian Feenstra en Marijn Helfferich ingevallen Dylan Drent en Higor da Silva konden geen bres schieten in de noodgedwongen versterkte verdediging van de Lemsters. Tegen het einde van de wedstrijd kwam Gerben Visser nog dicht bij een treffer, maar weer was De Vries winnaar. De goed leidende scheidsrechter Souhawat floot precies op de 90 deze sportieve, aantrekkelijk strijd ten einde. Teleurstelling bij de equipe van Postma/Heida en Attema, tevredenheid bij de gastheren.

Vorig jaar verliet Zeerobben de Lemmer met drie onverdiende punten. In het duel van zaterdag kregen de bezoekers twee punten te weinig. Beide voor de winst strijdende teams schieten met dit gelijkspel niet veel op. Ze raken verder achter op koploper Veenwouden, die de eerste periodetitel en passant bijna binnengehaald heeft. Maar de competitie is nog lang en de echte prijzen worden aan het eind verdeeld. Zaterdag aanstaande reist Zeerobben naar Oldeholtpade voor de eerste K.O. ronde in de beker

Zeerobben: Jacob de Vries, Pim Bleichrodt, Albert beuker, Marc Reussing, Pieter Westra, Jordy Torenbeek, Jeffrey Draaisma, Marcel Visser, Marijn Helfferich ( 70 min. Higor da Silva), Abdul Boundati, Kristian Feenstra (68 min. Dylan Drent)