Voetbal

Zeerobben krijgt de W?lde op bezoek

Door Jeroen Pietersma
Even omschakelen en er weer voor. Dit devies geldt aanstaande zaterdag voor Zeerobben in een competitiewedstrijd tegen De W?lde. Na een geweldige bekertoernooi, waarin de groenwitten in Staphorst hun meerdere moest erkennen in het in de hoofdklasse uitkomende elftal met die naam, staat de werkelijkheid van de competitie weer op het programma. Door het toch enigszins verrassende verlies van de koploper Broekster Boys in Zuidhorn ligt de strijd om de bovenste plaats weer helemaal open. Zeerobben zal weer met meer dan honderd procent de strijd aan moeten binden met middenmoter De W?lde.

De tegenstander van zaterdag 12 maart in Harlingen heeft tegen de top vier een uitstekende indruk achtergelaten. Krap verlies was er tegen VEV’67, Broekster Boys en Zeerobben, terwijl Zuidhorn een ruimere winst boekte. Niet alleen thuis is De Wâlde een moeilijk te bespelen tegenstander. Geheel veilig staan de mannen uit Elahuizen nog niet, dus oppassen geblazen.
Zeerobben krijgt na het uitzitten van schorsingen van een aantal spelers weer een goed gevulde bank, waaruit trainer Schotanus voor deze belangrijke partij de selectie mag samenstellen. De clubs in de strijd om de bovenste plaats hebben hetzelfde doel, winnen. Dat Broekster Boys tegen Heerenveense Boys de teleurstelling na verlies in Zuidhorn kan wegspoelen met een thuisoverwinning ligt in de lijn der verwachtingen. VEV ’67 krijgt een pittiger opdracht in en tegen Hardegarijp. Zuidhorn zal naar alle waarschijnlijkheid ook ’t Fean in Surhuisterveen aan zijn zegekar binden.
We heten de gasten uit Elahuizen e.o. van harte welkom op het Oostersportpark in Harlingen, ook onze eigen supporters hopen we weer in grote getale te mogen verwelkomen. Zaterdag 12 maart Zeerobben - De Wâlde, aanvang 14.45 uur.

Programma tweede klasse I:
Zaterdag 12 maart:
Broekster Boys-Heerenveense Boys
Nijland-Be Quick Dokkum
ONT-CVVO
Hardegarijp-VEV 67
Zwaagwesteinde-VVI
Zeerobben-De Walde
Fean 58 ’t-Zuidhorn

|Doorsturen

Buienradar



Agenda