Zeerobben gelijkwaardig aan hoofdklasser Drachtster Boys

HARLINGEN - Alle voetbal in district Noord was afgelast, maar Zeerobben oefende tegen Drachtster Boys. Onder werkelijk ideale omstandigheden gezien het jaargetijde speelden beide teams met name in de eerste helft een leuke wedstrijd. De KNVB had in Friesland alle wedstrijden afgelast en hoofdklasser Drachtster Boys hoefde niet naar Staphorst, dus kon de geplande schaduwwedstrijd doorgang vinden. Het talrijke publiek heeft geen spijt gehad van een bezoek aan het Oostersportpark. Met wat zon en weinig wind was het best uit te houden langs de lijn. En de wedstrijd bood bij vlagen ook verwarmende vertier.

De eerste twintig minuten waren voor de bezoekers en gelukkig voor Zeerobben bleef het bij één doelpunt uit een vrije trap gemaakt na slordig wegwerken van de verdediging. Met te veel ontzag traden de Harlingers hun opponenten tegemoet. Een vlot combinerend Drachtster Boys drong Zeerobben ver terug en aan fatsoenlijk uitverdedigen kwamen de gastheren niet toe. Maar met de ervaring van eerder deze week tegen topklasser ONS Sneek, herstelde de equipe van Inne Schotanus zich bewonderingswaardig. Er ontstond een levendige strijd en de thuisclub mocht zich in deze fase de evenknie van de hoofdklasser wanen. Het laatste kwartier had Zeerobben zelfs het beste van het spel. Dit werd bekroond met twee kwalitatief hoofdklassewaardige doelpunten van Marcel Visser en David van der Pol. Marcel, weer terug op zijn oude niveau, rondde op geweldige wijze een voorzet van Allard Sym Sprenger af. De 2-1 liet niet lang op zich wachten. Vanaf de rand strafschopgebied lepelde Patrick Amels de bal met perfecte precisie over de verdediging van de Drachtsters en David van der Pol anticipeerde prima en met zijn chocoladebeen liet hij de goalie kansloos. Aan de andere kant bleef Theo Nota op miraculeuze wijze overeind na een scrimmage voor het doel, hij tikte de bal over het doel.

Na rust zorgden de wissels voor een wat onrustig verloop. Echt gevaarlijk is Zeerobben eigenlijk niet meer geweest. De druk van Drachtster Boys op de verdediging nam toe en met enig geluk (schot op de paal) bleef de stand ongewijzigd. Met trots vervuld verlieten de groen-witten onder een bescheiden applausje het veld. De bezoekers stelden toch enigszins teleur en konden het verschil van twee klassen niet waarmaken. Weer een leerzame ervaring voor de jeugdbrigade van trainer Schotanus.
Het is twijfelachtig met de weersverwachtingen voor volgende week, of Rijperkerk-Zeerobben doorgaat, zeker gezien de kwaliteit van het veld in Rijperkerk.