Voetbal

Zeerobben en trainer Inne Schotanus samen verder

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Trainer Inne Schotanus gaat volgend jaar aan zijn vierde seizoen beginnen als hoofdtrainer van Zeerobben. Dat is niet eens zozeer het resultaat van de gesprekken die daarover zijn gevoerd, als wel een logisch vervolg op de weg die beide partijen ruim twee jaar geleden zijn ingeslagen.

Voor Schotanus was het destijds een bewuste keuze om de talentvolle selectie van de toenmalige derdeklasser onder zijn hoede te nemen. Hij zag de potentie en maakte weloverwogen de stap van eersteklasser ASV Dronten, daar waar bijvoorbeeld ook hoofdklasser Flevo Boys in de markt was. Wetende wat de tekortkomingen van haar talenten waren, zocht Zeerobben een type trainer als Schotanus.

Al meteen in het eerste jaar behaalde Zeerobben de titel in de derde klasse. Vorig jaar was de start in de tweede klasse moeizaam, maar leidde een sterke tweede seizoenshelft nog bijna tot een periodetitel. Dit seizoen is nog jong, maar de start is al heel wat beter, ondanks hier en daar wat slordig puntenverlies. Voor dit seizoen hebben Zeerobben en Schotanus zich ten doel gesteld mee te doen om de prijzen. Dat doel is nog steeds haalbaar. Op de lange termijn ligt de lat nog wat hoger en die klus is nog niet af. Logisch dus dat de gesprekken over contractverlenging niet zozeer gingen over JA of NEE, maar meer over HOE. Binnenkort worden de handtekeningen gezet.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda