Voetbal

Zeerobben en het bekeravontuur

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De komende drie wedstrijden behoren tot de eerste ronde in de KNVB beker. Na een intensieve oefencampagne met veel positieve uitslagen en een uitstekende gelegenheid om de volledige selectie aan het werk te zien, komt nu eigenlijk een tussenfase, waarin hoogstwaarschijnlijk nog de puntjes qua opstelling op de i?worden gezet. Dat betekent natuurlijk niet, dat deze wedstrijden niet serieus opgevat zullen worden.

Zaterdag 23 augustus  AVC - Zeerobben 14.30 uur
Opgetogen gezichten bij beide verenigingen toen bekend werd dat AVC één van de tegenstanders in de beker zou zijn. Deze derby’s hebben van oudsher altijd sterk tot de verbeelding gesproken. Spannende strijd met respect voor elkanders opvatting. Soms winst voor de Harlingers soms voor de mannen uit Sexbierum. In de beker is alles mogelijk; dat heeft afgelopen seizoen ons wel geleerd.

Dinsdag 26 augustus Zeerobben - Birdaard 20.00 uur
Een tamelijk onbekende tegenstander uit de derde klasse B. In seizoen 2013/2014 afgetekend kampioen van de vierde klasse B en dus debutant in de derde klasse. Vorig jaar weinig succesvol in de beker in de eerste zonder winst eruit met als tegenstanders toen Workum, Arum en Blauw Wit ’34.

Zaterdag  30 augustus  Zeerobben - Nijland 14.30 uur
In het verleden bleek deze opponent voor de groen-witten altijd en moeilijk te nemen hindernis. Uitkomend in de derde klasse A heeft Nijland tijdens de oefenwedstrijden wisselend resultaat geboekt. Opvallend de 2-2 tegen sc Veenwouden en de ruime winst op sc Bolsward. In de beker van vorig seizoen bereikte Nijland overtuigend de KO-fase 1. Daarin trof het competitiegenoot in de tweede klasse CVVO uit Lemmer. Met een krappe nederlaag moest Nijland zijn meerdere erkennen. Het thuisvoordeel voor Zeerobben  zou wel eens van doorslaggevend betekenis kunnen zijn.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda