Voetbal

Zeerobben doet weer mee

Door Jeroen Pietersma
In de tweede klasse I maken de uitslagen van het afgelopen weekend duidelijk, dat de race nog lang niet gelopen is. En dat maakt sport natuurlijk zo aantrekkelijk. Na zeventien wedstrijden en nog negen te gaan, zijn er vier clubs, die aanspraak kunnen maken op de titel.

Veenwouden, als koploper, is de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap. De voorsprong op nummer twee Hardegarijp bedraagt slechts drie punten en nummer drie en vier, Zeerobben en Be Quick Dokkum, komen daar weer twee punten achter. Van deze vier heeft Be Quick D. de tweede en Veenwouden de eerste periodetitel behaald.

We starten zaterdag met een schone lei aan de derde en laatste periode, met zoals gezegd nog negen wedstrijden te gaan. Om deze titel zal het dus niet alleen tussen Zeerobben en Hardegarijp gaan, maar zullen zich zeker ook ploegen als Broekster Boys, VVI en Joure melden om als deelnemer van de nacompetitie om de promotie te strijden. Dan heb ik het nog niet over outsiders als Meppel en CVVO. Kortom het belooft nog een spannende eindfase te worden in deze meest aansprekende competitie van het zaterdag-amateurvoetbal in Noord Nederland, aldus een aantal prominente commentatoren.
Voor Zeerobben zijn er nog twee ijzers in het vuur, waarbij directe promotie en een kampioenschap natuurlijk het droomscenario zal zijn. Gezien de strijdlust tegen De Wâlde mag de vijfde colonne terecht nog hopen op een goed vervolg. Maar de tegenstander van komend weekend is van een ander kaliber. Gelijkspel van vorig weekend tegen de koploper met als aantekening, dat winst eigenlijk verdiend was geweest, moet de Harlingers duidelijk maken, dat ondanks de uit-winst van 0-2 in oktober, het zeker geen gelopen koers is. De Jousters willen niets liever dan een goede start maken in de derde periode.
Het belooft weer een spannende confrontatie te worden met twee aanvallende teams. Sc Joure en hun supporters worden van harte welkom geheten op het Oostersportpark. Ze verwachten ook een grote schare vaste toeschouwers en andere nieuwsgierigen te mogen begroeten op het Oostersportpark.
Zaterdag 11 maart Zeerobben-Joure, aanvang: 15.00 uur.

Programma in de tweede klasse I:
Be Quick Dokkum-Nijland
Broekster Boys-VVI
Grootegast FC-Stiens SC
Hardegarijp-TONEGO
Meppel FC-Veenwouden SC
Wâlde De-CVVO
Zeerobben-Joure SC

|Doorsturen

Buienradar



Agenda