Voetbal

Zeerobben dichtbij een sensatie

Door Jeroen Pietersma
Het kerstzaalvoetbaaltoernooi van Jubbega is er een van de buitencategorie. Het recept is vrij simpel: een aantrekkelijke prijzenpot en naast enkele plaatselijke favorieten goede ploegen uitnodigen. Vorig jaar rolde Zeerobben er met een beetje geluk tussen. Dankzij een afzegging op het laatste moment en connecties via Johan van Slooten mocht Zeerobben meedoen. Het presteerde toen zo goed, dat het voor de editie van 2015 weer een uitnodiging kreeg. En die uitnodiging maakte Zeerobben dit jaar wederom meer dan waar.

??Op dinsdagavond overleefde Zeerobben als best geplaatste derde ternauwernood een heel sterke poule, maar donderdag, op kerstavond was het zeer dichtbij een sensatie toen in de halve finale topfavoriet Rigtersbleek uit Enschede op 1-1 werd gehouden en pas via de loterij van shoot outs de finale werd misgelopen, met de derde plaats als eindresultaat.

In de poulewedstrijden op dinsdag werd gewonnen van Gorredijk (3-1), gelijk gespeeld (1-1) tegen de zaalvoetballers van WPB als ook tegen die van sc Emmeloord. Vervolgens werd geflatteerd met 4-0 verloren van de favoriet Harkemase Boys, nadat Zeerobben op een 1-0 stand diverse kansen liet liggen, onder andere door twee keer tegen de paal te schieten. De vierde poulewedstrijd ging tegen hoofdklasser Flevo Boys en was min of meer beslissend voor de kansen op een vervolg. Zeerobben speelde haar sterkste wedstrijd van die avond en veegde de vloer aan met de toekomstige ploeg van trainer Inne Schotanus: 5-2. De laatste poulewedstrijd werd een eenvoudige 5-0 overwinning op Sport Vereent. Zeerobben was toen afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen WPB en Flevo Boys. Een gelijkspel of winst voor de Emmeloorders zou gunstig zijn voor Zeerobben, maar het liep anders, want WPB won met 1-0. Zij werden daardoor tweede en Zeerobben derde. Vergelijking met de eindstanden in de andere twee poules, maakte dat Zeerobben toch door mocht naar de finaleronde op donderdag.

In de finalepoule was Zeerobben wederom ingedeeld bij WPB, de plaatselijke favoriet Jubbega en Oranje Nassau Groningen. De start was prima, 1-0 winst tegen WPB door een doelpunt van Marijn Helfferich. Het met twee gastspelers versterkte Jubbega won met steun van het thuispubliek ietwat geflatteerd van Zeerobben, dat toen moest winnen van ON Groningen (met onder anderen oud-Cambuurspeler Marco van der Heide in de gelederen) om zich nog te plaatsen voor de kruisfinales. Dat lukte wonderwel. Via Marijn Helfferich (2x )en Higor da Silva (1x) won Zeerobben met 3-1. Samen met Jubbega door naar de kruisfinale, waar het moest aantreden tegen de winnaar van de andere poule, Rigtersbleek uit Enschede.

In die kruisfinale was de sympathie van het publiek met Zeerobben tegen de ietwat arrogante mannen van Rigtersbleek. Die steun deed Zeerobben groeien en een sensatie leek in de maak. Marijn Helfferich zette Zeerobben op 1-0 en twee minuten voor tijd miste Patrick v.d. Veen dé kans om de wedstrijd te beslissen. In plaats daarvan maakte Rigtersbleek vlak voor tijd alsnog gelijk en moesten shoot outs de beslissing brengen. Rigtersbleek deed dat beter en dus plaatsten zij zich voor de finale tegen Harkemase Boys, dat Jubbega in de halve finale met 2-0 terzijde had geschoven.?De finale was zeer spannend en eindigde onbeslist in 1-1. Een sudden death verlenging van maximaal vijf minuten was noodzakelijk en daarin scoorde Harkemase Boys vlak voor tijd de winnende treffer. Zij gingen dus met de hoofdprijs naar huis.??Voor Zeerobben restte niet alleen de eervolle derde plaats, maar ook nog een extra prijs voor de topscorer van het gehele toernooi: Marijn Helfferich. ??Zeerobben stond tijdens dit toernooi onder leiding van coach Johan van Slooten en trad verdeeld over beide avonden aan met Jacob de Vries, Jordy Torenbeek, Patrick van der Veen, Dylan Drent, Marcel Visser, Marijn Helfferich, Higor da Silva en Patrick Amels.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda