Sport

Zeerobben Dartstoernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na een bloedstollende finale heeft Ronny Pollema afgelopen zaterdag het traditionele Zeerobben-dartstoernooi op zijn naam geschreven. In de finale nam hij het op tegen Jeroen Timmerman en de strijd om de eerste plaats kende een spannend verloop.

De heren hielden elkaar tot 4-4 op gelijke hoogte. In de laatste set had Ronny Pollema slechts één pijl nodig om 32 uit te gooien. Na een tweede, derde, vierde en vijfde plaats in het verleden kreeg hij nu de beker voor de eerste prijs en de bijbehorende cheque uitgereikt. Uiteraard wordt ook op de wisseltrofee zijn naam bijgeschreven.
Bij de dames ging de finale tussen Stephanie de Vries en Shalina Pander. Eerstgenoemde bleef haar rivale voor en kreeg de beker voor de eerste prijs en de geldprijs overhandigd. De bokaal voor de tweede plaats - en een enveloppe - was voor Shalina Pander.

De elfde editie van het Zeerobben-dartstoernooi kan als een geslaagd toernooi worden bijgeschreven. Er waren ruim vijftig deelnemers en zowel ervaren darters als beginnelingen streden in eerste instantie om de poulefase door te komen. Er waren spannende partijen te zien. De spelers en toeschouwers vermaakten zich opperbest, mede dankzij de goede zorgen van het kantineteam van Zeerobben.
De finale was echt het klapstuk van het toernooi en de nummers 1 en 2 (Ronny Pollema en Jeroen Timmermans) lieten bij vlagen knappe staaltjes darts zien. De strijd om de derde en de vierde plaats werd gestreden door Gideon Vellinga en Pieter Wessloo. Eerstgenoemde wist beslag op de derde plaats te leggen. De bokaal voor de hoogste uitgooi was voor de latere nummer 2. Jeroen Timmermans wist een van zijn legs met 118 te eindigen. De aanmoedigingsprijs was dit jaar voor Eric Coenen.
Het dartstoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Nesta Shipping, Chinese Muur, Arends Scheepvaart,Koninklijke Sjouke Dijkstra Infra & Milieu, HA Teksten Harlingen, Dartbaanverhuur Bert Medema en het kantineteam van Zeerobben.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda