Zeerobben boekt klinkende overwinning

Na vijfenveertig minuten met 2-1 leiden en dan uitlopen naar 5-1, daarop had niemand durven inzetten, de eerste helft in ogenschouw nemend. Toch mag je na het laatste fluitsignaal van de uitstekende referee Baar gerust vaststellen, dat het een verdiende en geenszins geflatteerde zege is op een goed spelend VVI. Als je in je team de beschikking hebt over een speler, die de wedstrijd over een dood punt heen kan tillen, dan prijs je je gelukkig dat hij niet de enige is. Na een 0-1 achterstand tegen een op dat moment minimaal gelijkwaardige tegenstander binnen vier minuten een 2-1 voorsprong nemen. Kristian Feenstra, briljante vrije trap van 35 meter in de kruising en een strakke vrije trap van Dylan Drent binnengekopt door Pieter Westra zorgden voor de kentering.

Weer op achterstand

Al in de derde minuut had Zeerobben op voorsprong kunnen komen. Na een prima opgezette aanval belandde de inzet van Abdul Boundati op de binnenkant paal. Kort daarop kwamen de gastheren goed weg na een gericht schot van Johannes Lindeboom. Op het middenveld ontstond een voetbalgevecht, met niet altijd even oogstrelend voetbal. Veel foutieve passes met toch wel de meeste dreiging over rechts van Zeerobben. Halverwege de eerste helft nam VVI verrassend de leiding. Uit een corner werd de bal niet rigoureus weggemaaid en in de scrimmage was het ex-Zeerobbenspeler Daniël Kleiterp, die voor 0-1 zorgde. De thuisclub leek hierna de bakens te verzetten, maar de grootste kans was toch weer aan de andere kant, Sido Oosterhof schoot echter voorlangs. Echt doorbreken tot in het vijandelijke doelgebied lukte nog niet en de defensie moest op z’n qui-vive blijven om niet nogmaals tegen een treffer van VVI op te lopen.

Vrije trap van de buitencategorie
Een terecht toegekende vrije trap op 35 meter van het doel van Piersma werd op magistrale wijze met een streep door Kristan Feenstra in de linker bovenhoek gejaagd. Vlak na deze 1-1 was het wederom uit vrije trap, dat Zeerobben de 2-1 op het scorebord zette. Dylan Drent plaatste met een harde trap de bal bij de tweede paal en daar dook Pieter Westra op om binnen vier minuten de achterstand om te buigen in een voorsprong. Een prettige tussenstand om de rust in te gaan.

Sterke tweede helft
Een licht overwicht van de gasten uit Idskenhuizen bracht de weer sterk acterende defensie niet uit balans en natuurlijk hebben we altijd nog Jacob de Vries. Toch was de magere marge niet geruststellend en de gelijkmaker hing in de lucht. Maar dan toont Higor da Silva zijn klasse. Vanaf rechts slalomt hij langs twee verdedigers en met links legt hij de bal loepzuiver in de hoek, Piersma stond als aan de grond genageld. De bezoekers probeerden met de moed der wanhoop de marge weer te verkleinen. Higor da Silva maakte van de hierdoor verkregen ruimte optimaal gebruik. Hij soleerde richting doel en werd onreglementair gestuit. Kristian Feenstra belastte zich opnieuw met de toegekende vrije trap. Uit de rebound reageerde Dylan Drent als eerste, maar de doelman stond in de baan van zijn schot. De meegekomen Jordy Torenbeek wist het net wel te vinden. Met nog 25 minuten te spelen en een riante 4-1 trakteerde de equipe van Arjen Feenstra het talrijke publiek op soms heerlijke combinaties. Zowel over links als rechts werd VVI overlopen. Uit een vloeiende combinatie tussen Allard Sym Sprenger en Albert Beuker, wist de aanvoerder de vrijstaande Drent te vinden. Diens snoeiharde volley kletste tot opluchting van de keeper op de paal. Met nog een kwartier te gaan maakte Marijn Helfferich een einde aan de wellicht nog aanwezige illusie in een beter resultaat. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en leek te scoren, maar werd van achter aangeraakt. Scheidsrechter Baar stond er bovenop en wees gedecideerd naar de stip. Marijn zelf voltrok onberispelijk het vonnis en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1.

Onverwacht koploper
Zeerobben behaalde een terechte, ruime overwinning op een zich hevig verzettend VVI. Het scoreverloop was in het voordeel van de thuisclub en dat geluk dwing je dan toch af als team. Met name in de tweede helft viel er voor het thuispubliek veel te genieten. De vreugde van de zege werd nog vergroot door de uitslagen elders in de provincie. Door de thuisnederlagen van Hardegarijp en Veenwouden hebben de Harlingers zelfs de koppositie overgenomen. Een compliment voor de enorme inzet van het gehele team negentig minuten lang. Toch zijn de verschillen te gering om hoog van de toren te blazen, nog drie keer uit en thuis. En in deze competitie kan iedereen van iedereen winnen. Zaterdag aanstaande in Damwoude tegen Broekster Boys ligt de volgende uitdaging.

Zeerobben: Jacob de Vries, Pim Bleichrodt, Jordy Torenbeek, Pieter Westra (75 min. René Cnossen), Marc Reussing, Albert Beuker, Dylan Drent, Kristian Feenstra, Marijn Helfferich, Higor da Silva (70 min. Allard Sym Sprenger), Abdul Boundati (70 min. Frank ten Hoeve).