Zeerobben blijft winnen

De aansprekende uitslag, 5-1, geeft in ieder geval de kansenverhouding weer. In het spel deed CVVO over het algemeen niet zoveel onder voor de koploper. Op zich een knappe prestatie van de met pech en blessures achtervolgde opponent uit Lemmer. Het publiek heeft kunnen genieten van sprankelend aanvalsspel, mooie doelpunten en een heerlijk voorjaarszonnetje.

Snelle voorsprong

Al in de tweede minuut had de thuisclub op voorsprong kunnen komen. Abdul Boundati, hardwerkend en op dreef, presenteerde van de achterlijn de bal aan Marijn Helfferich, net naast geschoten. Enkele minuten later was het wel raak. Op karakter doorzettend, leverde Higor da Silva een passje op Kristian Feenstra, op diens streep vanaf twintig meter in de bovenhoek had keeper Burgers geen passend antwoord. Uit een uitval van CVVO kreeg aanvoerder Gerben Visser vrije doorgang, maar Jordy Torenbeek wist met een sliding erger te voorkomen. Uit de tegenaanval ontstond de 2-0. Boundati omspeelde zijn tegenstander een gaf een voorzet op maat op Higor da Silva, zijn kopbal sloeg hard in het net. Zeerobben nam wat gas terug en CVVO had een optisch overwicht, maar kwamen niet in de buurt van keeper De Vries, wat als verdienste aangemerkt mag worden van het verdedigingsblok. In de omschakeling waren de kansen er wel voor de gastheren, maar weigerden de voorwaartsen om af te drukken.

Boundati beloont zijn goede spel met een heerlijk doelpunt
In de beginfase van de tweede helft leek de marge naar drie doelpunten uit te lopen, maar Dylan Drent kogelde uit een voorzet van Da Silva na een lange rush langs de zijlijn net naast. Uit een aanval uit het boekje, Albert Beuker diep op Drent, wist Dylan Abdul Boundati in het strafschopgebied aan te spelen. Met speels gemak omspeelde hij de doelman en liep de 3-0 binnen. Deze geruststellende voorsprong werd echter binnen twee minuten weer teniet gedaan. Uit een afgeslagen aanval van CVVO pegelde Gerben Visser de 3-1 op het scorebord. Even ontstond er onrust binnen de gelederen van Zeerobben. Zeker toen linksbuiten Kloosterboer van rechts de geheel vrijstaande Gerben Visser bereikte. Zijn inzet schampte de lat buiten bereik van Jacob de Vries. CVVO putte moed uit deze kans en zette al vroeg druk op de defensie, met als gevolg dat de tweede bal telkens voor de Lemsters goed uitpakte.

De bank opnieuw belangrijk
Trainer Postma greep in en verving de moegestreden aanvoerder Albert Beuker voor René Cnossen. Dat resulteerde meteen een mogelijkheid voor René na goed voorbereidend werk van Higor da Silva, de keeper redde en de rebound schoot Da Silva te gehaast over. Kort hierna wisselde Postma opnieuw en bracht Frank ten Hoeve en Allard Sym Sprenger voor Drent en Boundati. Deze wissel pakte goed uit, want beide invallers zorgden voor de 4-1. Vanaf links zette Ten Hoeve scherp voor, de inzet van Da Silva werd nog gepareerd door Burgers maar killer Allard Sym Sprenger bewees wederom een neusje te hebben voor het benutten van kansen. De Harlingers koesterden deze geruststellende stand en bij CVVO ontbrak de ‘finishing touch’. Voor de liefhebber was het toetje van Marijn Helfferich om te smullen. In de voeten aangespeeld door Da Silva op de zestien, zette Marijn zijn tegenstander op het verkeerde been en met een ogenschijnlijk simpele voetbeweging plaatste hij de bal haarfijn in de bovenhoek en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1. Deze sportieve wedstrijd stond onder prima leiding van de heer Pleiter uit Groningen.

Spanning stijgt in de top van de tweede klasse I
Aan de reeks overwinningen voegde Zeerobben een nieuwe zege toe. Dat was noodzakelijk ook gezien de uitslagen van de naaste concurrenten Hardegarijp en Be Quick Dokkum. Veenwouden kan zich gaan richten op de nacompetitie na het verlies tegen de nummer drie uit Dokkum. Met nog vier finales te gaan wordt het slot van deze competitie een nog spannender aangelegenheid. Zeerobben mag een weekje rust nemen en op paaszaterdag als teambuildingsuitje paaseitjes zoeken in de bosjes rondom het veld. De 22ste april wacht dan de moeilijke uitwedstrijd in Stiens, een week later thuis tegen Meppel. Het slotakkoord lijkt een scenario geschreven door thrillerauteur Stephen King. 6 Mei uit tegen de eens zo trotse koploper Veenwouden. Op de slotdag 13 mei thuis tegen de huidige nummer twee Hardegarijp.

Scoreverloop: 2 min. Kristian Feenstra 1-0/6 min. Higor da Silva 2-0/50 min. Abdul Boundati 3-0/52 min. Gerben Visser 3-1/75 min. Allard Sym Sprenger 4-1/80 min. Marijn Helfferich 5-1
Zeerobben: Jacob de Vries, Pim Bleichrodt, Jordy Torenbeek, Pieter Westra, Marc Reussing, Albert Beuker (70 min. Renè Cnossen), Dylan Drent (73 min. Frank ten Hoeve), Higor da Silva, Kristian Feenstra, Marijn Helfferich, Abdul Boundati (73 min. Allard Sym Sprenger)