Voetbal

Zeerobben 3 eerste periodekampioen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag bleef het lang onrustig in De Robbenplaat. Was dat vanwege de mooie overwinning van Zeerobben 1 in Idskenhuizen? Nee, er was reden voor een heus feestje, want middels een klinkende 7-2 op Berlikum 2 sleepte Zeerobben 3 de eerste periodetitel in de wacht. En dat moest gevierd worden natuurlijk.

Zeerobben 3 is een bijzondere ploeg, gebouwd rond diverse voormalige eerste elftalspelers en staat onder leiding van trainer/coach Anthoon Elsinga, met assistentie van leider Arno Ewouds. Daarnaast wordt veel mentale steun ervaren van penaltykiller Sjoerd Mier die zijn kunststukjes nu wekelijks bij het derde opvoert. Zo begin je vaak al met een mooie voorsprong.
Ze komen uit in de derde klasse en dat mag best pittig genoemd worden. Met diverse tweede elftallen van aansprekende verenigingen worden de degens gekruist en het mag duidelijk zijn dat dit gezien de leeftijdsopbouw niet gebeurt op conditie, maar meer op kwaliteit, slimheid en voetbalgochme. Hetgeen overigens niet wil zeggen dat de mannen er niet voor trainen, want de wekelijkse trainingsopkomst is juist heel hoog.
?De wedstrijd tegen Berlikum 2 begon moeizaam. Berlikum startte furieus en Zeerobben moest ze even laten uitrazen. De na een kwartier toegekende penalty wegens een overtreding op Willem Faasse bracht een kentering teweeg. Wietse de Wit scoorde beheerst en toen Willem Faasse op aangeven van Michel van der Ploeg de voorsprong verdubbelde, tekende de overwinning zich af. Berlikum bleef strijden en kreeg kansen, maar het was Zeerobben dat slimmer was en met een 3-0 voorsprong de rust in ging, ook al vanwege uitstekend keeperswerk van Dirk Alkema.?Na rust scoorden beide ploegen kort achter elkaar, stand dus 4-1. Berlikum bleef aandringen, maar ze vonden Dirk regelmatig op hun weg. Zeerobben counterde naar de verlossende 5-1. De strijd was gestreden, de score liep nog op tot 7-2 en daarmee was de titel binnen. De stand aan kop: 1) Zeerobben 3 met 6-18, 2) Blauw Wit ’34 3 met 6-13, 3) Waterpoort Boys 2 met 6-10 en 4) Mulier 2 met 5-9. Het is te hopen dat de mannen van het derde de feestelijkheden goed hebben doorstaan, want morgen moeten ze in Leeuwarden aantreden tegen naaste belager Blauw Wit ’34 3.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda