Voetbal

Zeerobben 2 promoveert naar eerste klasse

Door Jeroen Pietersma
HEERENVEEN - Via een geweldig gespeelde tweede helft heeft Zeerobben 2 woensdagavond tegen Heerenveense Boys 2 promotie naar de eerste klasse bewerkstelligd. Er was een soort van Houdinie-act voor nodig, maar die kwam er dan ook.

Ga maar na, het thuisspelende Heerenveense Boys kwam met 2-0 voor en vervolgens kwam Zeerobben met tien man te staan. Wie gaf er toen nog wat voor de kansen van Zeerobben? Langs de lijn niet veel van de meegereisde Zeerobben-aanhang. Maar gelukkig dachten de coach en spelers daar iets anders over. In de rust werd de boel op scherp gezet en Zeerobben kwam als herboren uit de kleedkamer. De tien man van Zeerobben waren beter en scherper dan het overmoedig geworden Heerenveense Boys en toen bleek weer eens wat teamspirit kan doen. Zeerobben vocht voor wat het waard was, had het arbitrale trio ook nog eens tegen, maar presteerde het onmogelijke, met winst en dus promotie naar de eerste klasse als resultaat!
?Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Dat dit binnen tien minuten tot de 1-0 leidde was niet zo vreemd. De 2-0 wel, want die viel in een fase dat Zeerobben toch wel wat beter in de wedstrijd kwam. En toen kort daarop routinier Michel van der Ploeg met rood moest inrukken, leken de kansen voor Zeerobben wel verkeken. Ook het feit dat Zeerobben vanaf dat moment beter ging spelen deed niets af aan de schier uitzichtloze situatie bij rust: 2-0 achter en een mannetje minder.

Coach Marc van Eijck moet in de kleedkamer wel iets bijzonders tot stand gebracht hebben, want na de rust stond er opeens een heel ander Zeerobben. Toegegeven, Heerenveens Boys stelde zich misschien iets te hautain op, maar het was vooral de spirit die Zeerobben aan de dag legde die de wedstrijd deed kantelen.
Eerst was er nog de situatie waar Daniël Kleiterp een penalty had moeten krijgen, maar het arbitrale trio leek zich tegen Zeerobben te keren en negeerde de overduidelijke overtreding. De wraak was zoet. De zeer goed spelende Frank Pietersma tekende voor de 2-1 en kort daarop leek Rocco Zwart de 2-2 al te zullen scoren, maar hij schoot hard over, daar waar een lobje de logischer keuze leek te zijn.

Zeerobben bleef gretig en dat resulteerde binnen een paar minuten in de complete ommekeer. Eerst was het Marijn Helfferich die een vrije trap van aanvoerder Ane Schaap verlengde en Zeerobben op gelijke hoogte bracht. Zeerobben ging d’r op en d’r over, want kort daarop was daar zowaar de 2-3 door Rocco Zwart. Zeerobben had toen door kunnen drukken naar een grotere voorsprong, maar dat lukte niet. Het zorgde ervoor dat er nog een spannende slotfase volgde, maar ook niet meer dan dat.
Keeper Dick van der Galiën hield zijn doel schoon en werd eerlijk gezegd ook niet echt meer bedreigd. Zeerobben trok de winst en daarmee promotie dik verdiend naar zich toe en maakte van deze woensdagavond eentje om niet snel te vergeten. Rest nog te vermelden dat A-junior Christiaan Feenstra wederom een puike partij speelde, zonder overigens de anderen tekort te doen. Dit waren de mannen die woensdagavond het voor onmogelijk gehouden presteerden: Dick. v.d. Galiën, Steven Beuker, Pim Bleichrodt, Ane Schaap, Frank Pietersma, Walter Lemstra, Christiaan Feenstra, Justin Rienks, Michel vd Ploeg, Lutsen Smits, Marijn Helfferich, Rocco Zwart, Daniël Kleiterp, Niels Bakker, Marc van Eijck (trainer/coach), Jarno Bouwhuis (interim-leider).
Volgend seizoen zal Zeerobben 2 dus uitkomen in de eerste klasse. Hopelijk zal het een goede inspiratiebron voor het eerste zijn om zaterdag dit voorbeeld te volgen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda