Voetbal

Wintercompetitie fc Harlingen nadert zeer spannende ontknoping

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdag 14 februari was de vierde ronde van de Onderlinge Wintercompetitie van de fc Harlingen. Na al drie rondes in de Waddenhal te hebben gespeeld?was de vierde ronde nu op de eigen (kunstgras)velden aan de Harlinger Vierkantsdijk. En deze ronde bestond uit een 4 tegen 4 toernooi.

Net als in de Waddenhal waren ook nu weer alle teams samengesteld uit de teams uit de eigen leeftijdsklasse en op gelijkwaardige sterkte ingedeeld. Maar ook was er rekening mee gehouden dat de spelers en speelsters elkaar in het algemeen klassement nog moesten kunnen passeren en dit was weer een heel gepuzzel voor de competitieleider.

Er hadden zich voor dit 4 tegen 4 toernooi van de vierde ronde maar liefst 140 spelers en speelsters opgegeven. Deze werden enthousiast gesteund door enkele honderden supporters die hun eigen favorieten luid aanmoedigden. Het was dus een enorme drukte op het zeer gezellige en knusse sportpark aan de Vierkantsdijk.

Age Tichelaar en Henk Knier hadden in de morgenuren al de velden uitgezet en nadat competitieleider Jan Helvrich de teamindelingen bekend had gemaakt kon de strijd losbarsten. Alle ploegen moesten drie wedstrijdrondes spelen en bij de E- en de D-pupillen was er ook nog een finaleronde. Bij de mini-pupillen was het het team van MP 1 dat er met de dagzege vandoor ging gevolgd door MP 4 dat als 2e eindigde. De 3e plaats was hier voor MP 2 en als 4e eindigde bij de minipupillen het team van MP 3.
 
Ook bij de F-pupillen was het zeer spannend en werd pas na de laatste wedstrijd bekend wie er winnaar was geworden en dat was F1, F 2 werd hier tweede en F4 en F3 werden derde en vierde. Bij de E pupillen werd er in twee poules gespeeld en in de A-poule werd de winnaar hier 1e team A3, 2e werd team A1, 3e team A4 en 4e team A2.

In de B-poule werd team B3 winnaar met team B4 als tweede, team B1 als derde en 4e werd hier team B2. Waarna hier nog een finaleronde werd gespeeld waaruit team B3 als eerste naar voren kwam en dus dagwinnaar werd bij de E-pupillen. Tweede over all werd team EA 3, op de 3e plaats eindigde EA 1, met op de plaats 4e EB 4, 5e werd EB1 en team EA4 werd 6e, 7e werd EB2 en de 8e plaats was voor EA2.
 
Ook de D-pupillen speelden in twee poules, waarbij er fel werd gestreden om de punten en werd er soms pas vlak voor het laatste fluitsignaal de winnende treffer gescoord. In de A-poule werd het team van DA 3 de winnaar gevolgd door DA1 op de tweede plaats en DA 4 als en DA 2 werd hier vierde. Winnaar in de B-poule was het team van DB 2 met op de tweede plaats DB 1, als 3e in de B poule eindigde team DB 4 en vierde werd in de B-poule DB 3.

Hierna werd ook bij de D pupillen nog een finale ronde gespeeld en kon de dagwinnaar bij de D pupillen bekend worden.
Als eerste bij de D-pupillen eindigde DB 2 met op de tweede plaats DA 3. Als 3e eindigde DB 1, 4e werd DA 2 en op de 5e plaats eindigde DB 4 met als 6e het DA 4 team, de 7e plaats was voor DB3 en DA2 werd 8e deze dag.
 
Inmiddels zijn de individuele punten van alle deelnemers weer geteld. Hieruit blijkt dat het in alle vier de groepen ongekend spannend gaat worden op het slottoernooi dat op zaterdag 28 februari gespeeld gaat worden. Want er is bij de koplopers slechts een marge van 1 punt tussen de nummers 1 en 2 bij de MP en F-pupillen. En bij de E- en D-pupillen staan er zelfs meerdere spelers op de gedeelde eerste plaats en liggen de achtervolgers op de loer met slechts 1 of enkele punten achterstand. Het wordt voor de competitieleider weer een hele puzzel om de teams gelijkwaardig te maken en om de koplopers van elkaar te scheiden en zo een eerlijk slot aan de competitie te geven.

Dit slottoernooi is dan ook weer een 4 tegen 4 toernooi op het eigen kunstgrasveld van de fc Harlingen en hiervoor kunnen de spelers zich inmiddels weer. Maar tot uiterlijk dinsdag 24 februari 19.00 uur, bij de eigen trainer/leider opgeven. Na afloop van dit slottoernooi is dan ook de prijsuitreiking van deze Onderlinge Wintercompetitie van 2015.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda