Voetbal

Winstkansen voor Zeerobben bij Heerenveense Boys?

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgaande op de uitslagen van vorig jaar lijkt er voor Zeerobben weinig te halen in Heerenveen. In november 2013 bleek Heerenveense Boys in Harlingen een maatje te groot. Met name op voetbalgogme konden de jeugdige Harlingers nog het een en ander leren.

Oane Hornstra was in beide wedstrijden de killer, die moeilijk te bespelen is. Soms zie je hem de hele wedstrijd niet, maar staat hij wel op de juiste plek om het verschil te maken. Fysiek een sterke tegenstander. Maar toch een matige start voor de Heerenveners. Drie gelijkspelen en in de laatste wedstrijd verlies in Koudum met 2-1 tegen Oeverzwaluwen.

Op basis van deze gegevens mag Zeerobben enige hoop op een goed resultaat koesteren. Temeer daar de formatie van Schotanus en Attema na de valse start prima wedstrijden op de mat heeft gelegd en bovendien kunnen bogen op een jaar ervaring op dit niveau. Met zeven punten uit vier wedstrijden is een plaats in de subtop het resultaat. Het voetbal van de laatste wedstrijden kreeg ook een hoge waardering van de kenners. Met toch wel een aantal prominente spelers in de lappenmand, zal Zeerobben blij zijn dat ze kunnen putten uit een sterk arsenaal aan wisselspelers. Het is dus weer puzzelen voor trainer Inne Schotanus, maar hij heeft een tamelijk gelukkige hand van kiezen en een ongeëvenaarde gedrevenheid, die hij weet over te brengen zijn spelers. Ook zaterdag 4 oktober verwachten Zeerobben weer een mooie wedstrijd en natuurlijk een grote schare toeschouwers uit Harlingen in het Friese Haagje. Aanvang wedstrijd: 15.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda