Voetbal

Waddenrobkes Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag werd alweer de derde speelronde gespeeld op het Oostersportpark. En wederom konden er twee nieuwe jongens verwelkomt worden. Mitchel Volbeda en Tyco Wienbelt zijn toegetreden tot de Waddenrobkes en komen respectievelijk Duitsland en Argentini? versterken. Ondanks de voorspellingen liet het zonnetje het afweten. De spelers echter niet.

Een paar hoogtepunten:

Ronde 1:
Portugal-Argentinië 6-2: Ook dit team had een andere coach vandaag. De vader van Casper Hanekamp had er zin en nam de coaching voor zijn rekening. Colin maakte vijf goals en Casper maakte er ook nog één. Ook Argentinië wist twee goals te maken. Ze moesten Faylin even missen dit keer maar dankzij Tycho werd het toch een mooie wedstrijd.

Ronde 2:
Australië-Nederland 2-2: Na alle wedstrijden te hebben gewonnen had Nederland een erg zware partij tegen Australië. Quinthen maakte twee doelpunten voor Nederland. Jort Kingma scoorde vanuit een corner na een hele mooie actie. Stefan maakte ook nog een doelpunt. Mede door de goede verdedigster Simone de Bruin bleef het een gelijkspel.
Argentinië-Italië 2-0: Nieuwkomer Tycho wist beide goals te maken voor Argentinië.
Brazilië-Duitsland 1-0: Jurre Broersma zorgde ervoor dat zijn team drie punten erbij kreeg.

Ronde 3:
Portugal-Nederland 0-3: Weer wist Quinthen de openingsgoal te maken. Frederick wist daarna met een lange solo een schitterende goal te maken. En daarna zorgde Quinthen de Boer ervoor dat Nederland met 3-0 won.
Brazilië-Australië 0-0: Bij deze wedstrijd werd het weer eens duidelijk hoe klein de verschillen soms zijn. Zo kregen beide teams geen kans om een goal te maken en hebben ze beide weer één punt erbij.
Duitsland-Italië 1-1: Ook deze teams waren erg aan elkaar gewaagd. Iedereen had zijn eigen positie een beetje en hield zich daar ook goed aan. Onze nieuwe speler Mitchel Volbeda maakte een mooie goal voor Duitsland. En voor Italië maakte Ramiro van Hoolwerff een mooie treffer. Ook deze wedstrijd eindigde in gelijk spel.

1 Nederland 25 punten
2 Portugal 18 punten
3 Brazilië 18 punten
4 Australië 15 punten
5 Duitsland 9 punten
6 Denemarken 9 punten
7 Argentinië 5 punten
8 Italië 2 punt

Ter afsluiting mocht iedereen weer een aantal penalty’s nemen voor de penalty-bokaal. Woensdagmiddag zal er op het Oostersportpark weer fanatiek getraind worden van 17.00 tot 18.00 uur door de Waddenrobkes om vervolgens aanstaande zaterdag de vierde speelronde te spelen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda