VVH verliest van degelijk spelende Turfstekers

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag mocht VVH heren 1 in Drachten aantreden tegen de Turfstekers. Eerder dit seizoen werd in eigen huis van dit team eenvoudig gewonnen, maar afgelopen zaterdag bleek dit totaal anders.

Door afwezigheid van Marnik Agema startte VVH met Floris Meijer in de basis, samen met Reinier Kwast, Anne Durk Bakker, Ignarts Bakker, Ewout Schat en Meindert Paul Kwast. Niels Wienbelt was wederom de libero en naast coach Alle Taco Schat begonnen verder nog Rik Sijtsma en Jeroen Meijer. VVH gingperfect van start. Via sterk serveren werd eenvoudig afstand genomen van de Turfstekers. Het regende passfouten bij de thuisploeg, waardoor de aanvallers van Drachten ook geen vuist konden maken. Met 17-25 ging de set naar de bezoekers uit Harlingen.

Voorgenomen werd om de tweede set het goede spel van de eerste set door te zetten, maar dit lukte vanaf het begin al niet. De Turfstekers hadden in hun passopstelling wijzigingen doorgevoerd en ook blokkerend begonnen ze beter te spelen. In de aanval en serve maakte VVH enkele onnodige fouten, waardoor de thuisploeg kon uitlopen. Turfstekers liet vervolgens zien erg solide te kunnen spelen, want ze maakten amper tot geen fouten. Zodoende wist VVH niet meer terug te komen en gingen set twee en drie beide naar Drachten.

De vierde set moest het gebeuren voor de Skûtsjeboys, als ze nog een vijfde set uit het vuur zouden willen slepen. De noodzaak hiervan was voelbaar bij de Harlingers, want vanaf het begin waren de mannen fel en agressief in hun spel. Reinier scoorde erg gemakkelijk zijn punten en ook Anne Durk en Meindert Paul waren erg effectief. Met het einde van de set in zicht en een 17-22 voorsprong leek VVH een vijfde set voor het grijpen te hebben. Enkele wissels bij Turfsteker, een solide blokkering en enkele aanvalsfouten bij Harlingen maakte echter een einde aan deze illusie. Met 25-23 ging ook deze set en daarmee de wedstrijd naar de thuisploeg.

De teleurstelling bij de Harlingers was groot na afloop want een 3-1 nederlaag was, hoewel De Turfstekers een prima wedstrijd speelden, onnodig. Waar in de eerste seizoenshelft er bij VVH extra krachten loskwamen eenmaal boven de twintig puntengrens, was het deze wedstrijd juist slordig en angstig wat de Harlingers lieten zien. Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd voor de Harlingers op het programma. De mannen van ANO uit IJlst komen dan op bezoek in de Waddenhal. Om 19.00 uur zal de wedstrijd beginnen.