VVH heren 1 zakt door ondergrens in Groningen

Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH Harlingen in Groningen tegen de studenten van Donitas. Dit team had z?n eerste twee wedstrijden verloren, terwijl VVH beide wedstrijden winnend had afgesloten. De verwachten waren zodoende goed aan Harlinger zijde, maar dit bleek niet terecht.

VVH begon vrij redelijk aan de eerste set. Via aanvallen van Reinier Kwast en Marnik Agema werd een voorsprong genomen, maar halverwege de set werd deze marge weer weggegeven aan de thuisploeg. De studenten bleken te beschikken over een goede serve, terwijl Harlingen stond te schutteren in de pass. Donitas wist een voorsprong te pakken (21-18), maar door veerkracht en vechtlust te tonen kwamen de Skûtsjeboys langszij en trokken ze de lijn door om de setwinst te pakken (23-25).

In set twee was eigenlijk eenzelfde beeld aanwezig. Aanvallend was het behoorlijk wat VVH liet zien, maar serverend en passend was de thuisploeg beter. Het werd knokken geblazen voor Harlingen, die met het inbrengen van Ewout Schat en Rik Sijtsma wat extra’s probeerden te brengen. Het einde van de set was deze keer echter voor de Groningers, waardoor de set met 25-23 verloren ging.

De titel van dit artikel is nog niet écht aan de orde geweest, maar slaat voornamelijk op set drie en vier van de wedstrijd. Geen moment kwam VVH in het stuk voor en de Groninger formatie kreeg alle vrijheid om te doen wat het wou. Serverend leverde Harlingen veel te weinig druk, terwijl ook in de passing fout op fout werd gemaakt. Spelverdelers Ewout Schat en Johannes Bult hadden in deze sets de ondankbare taak om van een slechte pass toch nog iets te maken waaruit aangevallen kon worden. Dit lukte hier en daar nog best aardig, maar ook wanneer de set-up op maat was konden de Harlinger aanvallers er amper iets mee doen. Het regende aanvalsfouten en succesvolle Groninger blokkeringen. De eindstanden van beide sets logen er niet om (25-12 en 25-14) en gaven de krachtsverhoudingen in deze ontmoeting goed weer. Hiermee werd de wedstrijd met 3-1 verloren. Al met al was het een complete off-day die snel vergeten moet worden.

Komende zaterdag komt een goede bekende langs in eigen Waddenhal: de nieuwe koploper VC Sneek. langs in de Waddenhal. Voor de Harlingers zal het deze week hard trainen worden om de fouten die afgelopen weekend gemaakt werden te voorkomen of in elk geval te beperken. Omstreeks 19.00 uur zal het eerste fluitsignaal van de wedstrijd klinken.