VVH heren 1 eenvoudig door naar halve finale beker

Afgelopen zaterdag mocht VVH heren 1 voor de beker aan de bak in Balk tegen De Balkster Smashers. In de competitie had VVH beide ontmoetingen overtuigend met 4-0 gewonnen, maar een bekerwedstrijd is een wedstrijd op zich. Dit gaf coach Jan Kamminga voorafgaande de wedstrijd aan en deze woorden zorgden gedurende de wedstrijd voor voldoende concentratie bij de Harlinger equipe.

VVH begon de eerste set met de standaard basis van de afgelopen weken: Reinier Kwast, Meindert Paul Kwast, Johannes Bult, Hedzer Wiersma, Ignarts Bakker en Marnik Agema. Op de bank begonnen Rik Sijtsma en Sjoerd Tekstra. Na een moeizaam begin, waarin VVH met name in de organisatie wat slordig was, werd het spel beter en beter. De thuisploeg begon goed, maar kreeg gaande de set meer en meer moeite om te scoren doordat VVH de blokkering en verdediging beter op orde kreeg. Op de goede services van Johannes en Hedzer werd vervolgens een voorsprong gebouwd en, ondanks een goede serveserie van de spelverdeler van DBS, werd deze niet meer weggegeven (18-25).

De tweede set was eigenlijk de beste set van VVH-zijde. De passing was erg goed, waardoor Johannes z’n aanvallers goed kon bedienen. Zo sloegen Ignarts en Meindert Paul mooie ballen binnen op de mid en kregen de buitenaanvallers zodoende meer ruimte. Tot twee maal toe had Reinier vrij inslaan op rechtsvoor. Aan het einde kwamen Sjoerd en Rik binnen de lijnen, maar het goede spel werd gewoon doorgezet. Met 15-25 ging de set eenvoudig naar Harlingen.

Voorafgaande de derde set hadden de Skûtsjeboys zich voorgenomen om dit de laatste te laten zijn. Uit het spel bleken deze intenties niet echt, want VVH was slordig. De rally-pass bleef af en toe hangen en in de aanval gingen meerdere ballen verloren. Sjoerd en Marnik zorgden voor wat lucht dankzij enkele blokpunten en eenmaal aan het einde van de set was VVH net iets beter dan de mannen van Balk. Met 21-25 ging ook deze set naar VVH.

Door de overwinning staat het vlaggenschip van VVH in de halve finale van de beker. Daarin mag het aantreden tegen de winnaar van het duel tussen derde-divisionisten Bas/Autowas en Brezo/Set Up. Bij ook een winst in die partij, zal VVH op 7 mei in de bekerfinale mogen starten. De dubbel (kampioenschap en bekerwinnaar) zit er dus nog steeds in voor de Harlingers.