VVH heren 1 doet goede zaken in de strijd om de top plekken

Afgelopen zaterdag speelde VVH haar vijfde wedstrijd van het seizoen. In eigen Waddenhal kwam de nummer ??n na laatst, Rouveen op bezoek. Het inslaan van dit team tijdens de warming-up was imponerend, maar dat dit niet zoveel zegt bleek na het eerste fluitsignaal al snel.

Alle Taco Schat nam de coaching deze wedstrijd op zich, maar kon niet over een geheel fitte selectie beschikken. Johannes Bult was genoodzaakt met rugklachten toch te spelen (als enige spelverdeler). Naast hem stonden Meindert Paul Kwast, Hedzer Wiersma, Ignarts Bakker, Marnik Agema, Rik Sijtsma en Erik Schukking (libero) in de beginopstelling. Op de bank begonnen Sjoerd Tekstra en Bob Sijtsma en de geblesseerde Reinier Kwast.

VVH begon wat twijfelachtig aan de wedstrijd. Meerdere foutjes werden gemaakt in de aanval en in de blokkering lieten spelers hun man soms lopen. De opdrachten die vooraf waren aangegeven in het plan voor de wedstrijd werden niet goed uitgevoerd. Dit alles werd ook door Alle Taco in een time-out aangegeven. Het geluk voor de heren van Harlingen was dat tegenstander Rouveen slordig was in hun spel. In de servepass en aanval maakten ze fouten, waardoor het spannend bleef in de set. Aan het einde van de set was het VVH die liet zien de betere te zijn. Via de harde klappen van Hedzer en Marnik werd de set binnengehaald (25-20).

Het winnen van de eerste set, zorgde ervoor dat VVH meer ontspannen begon te spelen. De servepass was bij de Harlingers nagenoeg perfect, waardoor Johannes zijn aanvallers dikwijls voor een eenmansblokkering wist te zetten en zo makkelijk gescooord werd. Ook het goed uitvoeren van de serve-opdrachten leverde de Skûtsjeboys vele punten op. Sjoerd betrad in deze periode ook het veld voor Meindert Paul en scoorde zijn balletjes ook. Op één goede buitenaanvaller na, wist de tegenstander amper een vuist te maken en gingen set twee en drie eenvoudig naar de Harlingers.

In set vier was het vervolgens wel oppassen geblazen. De vorige twee thuiswedstrijden gaf VVH deze set telkens weg en deze keer zat dit gevaar er weer in. VVH maakte meer onnodige fouten dan de voorgaande sets, Rouveen werd wat brutaler en tot 17-17 hielden de teams elkaar in evenwicht. In de eindfase bleken Rik en Hedzer echter vaak een zekerheidje in de aanval. Een serveserie van Marnik maakte vervolgens aan de illusie van een setwinst voor Rouveen een einde. Met 25-19 ging de set naar Harlingen en daarmee was de 4-0 overwinning een feit.

Een heerlijke overwinning met bij vlagen uitstekend spel, vanuit een goede organisatie. Hiermee komt VVH op de tweede plek op de ranglijst uit, op slechts één puntje van koploper CSV. Komende zaterdag is Leevoc in Leeuwarden de tegenstander. Om 19.00 uur zal deze wedstrijd beginnen.