VVH dames succesvol

HARLINGEN - Na de eerste wedstrijd met 5-0 gewonnen te hebben tegen Sneek, moest VVH zaterdag opnieuw uitkomen tegen een ander team uit Sneek, Zeus2K. Een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 3-2 in het voordeel van VVH werd beslecht.

De eerste set was meteen een krachttoer. Zeus2K beschikte over een beter blok en een betere opslag, terwijl de passing en aanval van VVH beter liep. Beide ploegen gingen gelijk op. Door een goede passing kon de spelverdeling van VVH gebruik maken van alle aanvalsposities. Dit was ook nodig doordat Zeus2k de blokkering goed dicht zette en zelf ook mooie aanvalscombinaties op de mid liet zien. Hierdoor werd het blok van VVH soms vrij gemakkelijk gepasseerd, maar door hard werken in het achterveld leidde dit niet altijd tot succes voor Zeus2K. Toch moest VVH in deze set het onderspit delven, doordat de opslag het veelal liet afweten. Zo ook op de stand 23 – 23. Een foutservice van VVH gevolgd door een lastige opslag van Zeus2K en de set was uit met 23- 25.
In de tweede set kreeg VVH twee opdrachten mee van de coach Meindert Paul Kwast. Beter serveren en zorgen dat er meer gebruik werd gemaakt van het gat in de blokkering van Zeus2K. Beide opdrachten werden goed uitgevoerd en dit leidde direct tot succes. Zeus2K kreeg erg veel moeite met de passing, waardoor hun aanvallen redelijk voorspelbaar werden en de blokkering en verdediging van VVH veel meer vat op het spel kreeg. Zeus2K kon nog aanhaken, maar was uiteindelijk niet bestand tegen de opslag van Mirna Hibma, waardoor de winst met 25-22 een feit was.
Met een ongewijzigde strategie werd aan de 3e set begonnen. Zeus2K was blijkbaar nog niet hersteld van de 2e set, want met enige overmacht werd de winst binnen gehengeld. Met hardere aanvallen op buiten, slimmere aanvallen op mid kon Zeus2K slechts proberen aan te klampen, maar zonder resultaat. 25-16.
Vol energie werd aan de 4e set begonnen. Zeus2K paste echter dezelfde strategie toe als VVH en begon slimmer en gevarieerder te serveren. Hierdoor raakte de opslagpass van VVH enigszins uit balans, wat direct gevolgen had voor de setup. En in plaats van vol te blijven aanvallen op de setups die wel gebracht konden worden, werd de aanval behoudend en slopen er misverstanden in het spel. Ondanks alles leek VVH toch te gaan voor een 3-1 overwinning, maar net zoals in de eerste set, was de opslag niet stabiel genoeg waardoor Zeus2K er met de setwinst vandoor ging. 20-25.
VVH was echter vastbesloten om de wedstrijd te winnen. Vanaf het begin werd er geconcentreerd gespeeld. Wat volgde was een spannende 5e set. En wat niet lukte in de 1e en 4e set lukte nu wel, namelijk goed serveren op het moment dat het nodig was. Met 3 onhoudbare opslagen van Jorien Hibma op de stand 12-12 werd de set koelbloedig uitgeserveerd. 15-12 en 3 wedstrijdpunten, waarmee VVH na 2 wedstrijden op de 3e plaats staat.