VVH Dames 1 tegen Makkum Dames 1

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag speelden de dames van Harlingen, gesponsord door ?Rozengracht 24 Fysiotherapie? een wedstrijd tegen Makkum Dames 1.?De wedstrijd begon om vijf uur in de Waddenhal.?Er zaten verschillende mensen op de tribune en de dames hadden er zin in.?Makkum is vaak een lastige tegenstander, en beide teams waren gebrand op winst!

Op de bank startte Merle Santema, libero van dames 1.?De tweede spelverdeler van het team ‘Ute Hahn’ was deze wedstrijd afwezig.?In het veld stonden Nienke Marije Schaaf en Liset Roosma op de buitenaanval. Op de midpositie stonden Jorien Hibma en Annie Leyenaar. Anneke de jong was aan het spelverdelen met als diagonaal Mirna de Bruin-Hibma.

De dames van Harlingen zaten meteen lekker in het spel en de Makkumers hadden het zwaar. ?Alles ging goed bij de VVH dames en de aanvallen werden mooi afgemaakt, er werd hard gewerkt!?De eerste twee sets werden gewonnen door de dames van Harlingen, Makkum moest de eerste twee sets het onderspit delven. Maar de derde set kwamen de dames van Makkum sterk terug en VVH had het zwaar. Het leek alsof de concentratie even ver te zoeken was en er werden steeds meer persoonlijke fouten gemaakt.?Dit ging helaas ook door in de vierde set en de dames van VVH en Makkum stonden weer gelijk!

In de vijfde set had VVH zich weer herpakt en zette alles op alles om deze set binnen te halen.?Dit ging enorm gemakkelijk, de dames van Makkum hadden niks meer in te brengen en de dames van VVH scoorden de ene na de andere punt.?Deze beslissende set werd gewonnen met 15-3 door de VVH-dames van Harlingen.?Zo heeft VVH toch weer drie punten binnengesleept. Ze maken zich weer klaar voor de volgende wedstrijd!