Voetbal

Vrouwenteam Fc Harlingen swingt

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Fc Harlingen VR1 startte de dag eerst met een fotoshoot bij Lunenborg PLUS, in kader van het sponsoren van de lunch. Bijna alle vrouwen waren aanwezig en een trotse Maurice Lunenborg poseerde samen, voor de notenbar in zijn supermarkt PLUS. Daarna ging fc Harlingen VR1 richting, of via een tussenstop bij een fastfoodketen, de return tegen de directe volger, de nr. 3 uit de poule. Winst zou betekenen dat er meer afstand genomen kon worden en de eigen positie kon versterken.

De eerste tien minuten waren gelijkwaardig en speelden beide teams een goede pot voetbal met een licht voordeel voor fc Harlingen VR1. Astrid kwam op rechts door en later speelde Marleen B. twee tegenstandsters uit maar beiden troffen de keepster op hun weg. In de 13de minuut een loeihard schot van Angela tegen de paal. In de 14de even een pijnlijk moment toen Nikki een knietje in de buik/ linkerzij kreeg: even moest er naar lucht gehapt worden. Weer een schot uit de 2de lijn van Angela in de 17de waarbij de keepster de bal net kon keren. Al met al was de stand nog steeds 0-0 en Fc Harlingen VR1 putte moed uit al deze kansen.

In de 25ste werd het 0-1 voor Harlingen waarbij drie speelsters elkaar goed vonden: Marleen B plukte de bal uit de lucht, pass naar Angela die Astrid vond: puntertje in de linker hoek. Twee minuten later weer Marleen B. die een voorzet gaf in de vijf meter waar Ilse, jawel weer zij, de kon inlopen en de 0-2 stond op het bord. Weer twee minuten later loopt Astrid vanuit de middenstip door tot de keepster en omspeelde de keepster: 0-3. In de laatste minuten toch een knappe redding van Camilla bij een doelpoging waarbij zij, op kunstgras, de bal liggend tot corner verwerkte. De rust werd door fc Harlingen VR1 gebruikt om de tactiek te bespreken en de refreshment te nuttigen. Het begin van de tweede helft ging verder op de zelfde voet en fc Harlingen VR1 zoekt het doel opnieuw en in de 38ste werd het 0-4 door Astrid waarbij Angela, Janice en Marleen B aan de basis stonden van dit doelpunt.

Deed sc Berlikum niets nou dat kan niet gezegd worden want in de 40ste moest Deveny echt in-spier-komen om een tegendoelpunt te voorkomen. In de 44ste loopt Angela, op aangeven van Nikki naar rechts en met een uiterste inspanning komt een voorzet waarbij Lotte zo stoort dat de bal, door een kluts, in het net verdwijnt: 0-5 (e.d) In de 48ste schiet Angela nog in de korte hoek waar de keepster het net lukte om de bal tot corner te verwerken. fc Harlingen VR1 controleert de wedstrijd daar Mariska en Sjoukje laten blijken dat zij op veel plaatsen aanspeelbaar zijn. De wedstrijd loopt ten einde en de concentratie wordt wat minder waardoor toch nog de 1-5 gemaakt werd. De supporters, zo’n 25 in getal, zochten na het laatste fluitsignaal ook de kantine op en zo werd een 6-punten wedstrijd afgesloten met winst voor fc Harlingen VR1.

En wat vond Hans Wessels, trainer van fc Harlingen VR1, van dit alles? Dat zal even onbekend blijven daar hij het trainingskamp voor het komend jaar aan het inspecteren was op Curaçao. Jawel fc Harlingen VR1 ‘ goes abroad’ en dat gaat met of zonder oliebollen plaatsvinden: een trainingskamp is gewoon voor een standaardteam wat VR1 is. ?Aanstaande zaterdag speelt fc Harlingen VR1 een thuiswedstrijd tegen weer een sterke tegenstandster Drachtster Boys, de nr 1 in de poule.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda