Voetbal

Voorjaarscompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het is al zo vaak gezegd maar het wordt echt met de week spannender in de voorjaarscompetitie van de Waddenrobkes. Met nog acht wedstrijden te spelen is de spanning om te snijden. Het werd afgelopen zaterdag weer een prachtige voetbalmorgen. Er was maar een afmelding en dat betekende dus dat er maar liefst 43 kinderen met groot enthousiasme op het veld stonden.

Het weer was een beetje regenachtig maar daar had echt niemand last van. Er werd door iedereen met veel passie en strijd gevoetald. Vanaf nu spelen alle landen vier wedstrijden per speelronde zodat iedereen met de meivakantie even lekker vrij is. En schrijf maar vast in de agenda: 23 mei is de finaledag van de voorjaarscompetitie. Deze mag u niet missen!

Speelronde 1
Zweden-Kroatië: Kroatië ging deze wedstrijd goed van start. Silvan, Damien en Enteny hadden goed naar de instructies van Stephan Gaasbeek geluisterd en dat was: ‘er bovenop zitten’. Roy van Zweden was wat geblesseerd maar speelde toch vandaag. Is het een verstandige keuze van de Bondscoach? Zweden kreeg weinig ruimte tot voetballen en dat is precies wat er nodig is tegen Zweden. Toch lukte het Justin om een keer te ontsnappen aan de defensie van Kroatië en was het 1-0. Maar Kroatië kreeg waar het recht op had en dat was een zwaar bevochten punt. Silvan Prins wist keurig de gelijkmaker te maken. Een hele knappe prestatie van team Kroatië dat een punt pakt tegen Zweden.

Brazilië-Uruguay: Beide ploegen hadden vandaag een interim bondscoach. Bij Brazilië stond Steffan Amels aan het roer en bij Uruguay zette Rense Poortman de lijnen uit. Het werd een heerlijke pot voetbal met kansen over en weer. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en beide coaches lieten ze ook lekker aanvallend voetballen. Er ontbrak een ding aan deze wedstrijd en dat waren de doelpunten, eindstand 0-0. Overige uitslagen: Italië-Ierland: 0-1, Spanje-Argentinië: 1-3, België-Engeland: 1-0, Nederland-Denemarken: 1-3.
 
Speelronde 2
Denemarken-België: Een topper van een wedstrijd. Beide ploegen strijden om het kampioenschap. België had het lastig tegen Denemarken. De man van de passeeracties bij Denemarken is Nicolai Francois. Deze jongeman beschikt al over een geweldige techniek en speelt gemakkelijk een mannetje uit en verdeeld zo het spel. Nicolai vind makkelijk Marc Zijlstra die een goed neusje voor de goal heeft. En achterin staat Milan die er voor zorgt dat er weinig goals tegen komen. Bij België is de creatieve man Lanvin Warmerdam. Ook Lanvin kan al een goede actie maken en zo medespelers vrij zetten of zelf tot scoren komen. Jelte en Ralph zijn wat meer verdedigend ingestelde spelers en dit zorgt ervoor dat ook België weinig doelpunten tegen heeft. Bondscoach Martin Kingma van Denemarken zag dat zijn ploeg het betere van het spel had maar een paar opgelegde kansen werden gemist. En toen kwam daar ineens de verrassende goal van de Belgen 0-1. Coaches Menno en Sven van België timmerden de verdediging dicht bij de Belgen en zo werd er verrassend gewonnen van Denemarken.

Engeland-Spanje: Bij Engeland was vandaag een afwezige. Dit werd opgevangen door toch wel de meest flexibele speler van de Waddenrobkes, Stan Hollander. Stan heeft al bij verschillende landen geholpen om de veldbezetting op pijl te houden. Engeland had de laatste weken niet zo'n beste reeks neergezet en dus zag Spanje wel degelijk kansen om te winnen. Spanje zat kort op de bal bij Engeland en die had het daar behoorlijk moeilijk mee. Maar Lars kon een keer goed onderscheppen en de bal naar Mike Hoekstra spelen. Mike speelde zich knap vrij en kon de assist op Stan geven. Deze scoorde keurig en zo was daar de voorsprong voor de Britten 1-0.  Deze score gaf Engeland moed en er werd steeds beter gespeeld. Het was opnieuw Stan die scoorde en zo de overwinning  voor Engeland veilig stelde 2-0.         

Nederland-Ierland: Nederland is de ploeg in vorm de laatste weken. Je kunt echt zien dat deze jongens zich goed ontwikkelen. Daimen, Sil, Quinten en Tim worden echt met de week beter. Nederland moest het opnemen tegen Ierland die de eerste wedstrijd knap hadden gewonnen tegen het sterke Italië. Nederland had in de voorgaande edities nog niet van Ierland gewonnen en ze wisten dus wat hun te wachten stond. Ierland begon wat timide aan de wedstrijd en lieten steeds een mannetje vrij lopen. Nederland maakte daar goed gebruik van. Het was Daimen Kamsma die met een wonderschoon doelpunt (een boogbal van eigenhelft over iedereen heen) scoorde 1-0. Ierland probeerde wel maar Nederland was gewoon feller. Door niet goed uit te verdedigen weet een oplettende Sil de score te verdubbelen 2-0. Toen was de wedstrijd toch wel gespeeld Daimen scoorde nog de 3-0 en zo kwam daar een heel mooie overwinning voor coaches Jouke en Erik van Nederland.
Overige uitslagen: Argentinië-Brazilië: 2-0, Uruguay-Kroatië: 2-1, Zweden-Italië: 2-0.
 
Speelronde 3
Kroatië-Argentinië: Het Argentinië van Jaco Kalfsbeek begint ook steeds beter te voetballen. Felix, Sven, Jurre en Thomas zijn als team een sterke ploeg geworden en dat is te zien aan hun resultaten. De vorige 2 wedstrijden werden allen gewonnen dus lonkte er misschien wel weer de weekwinst. Argentinië begon sterk tegen het taaie Kroatië. Het was Sven Alkema die knap Argentinië op voorsprong zette 0-1. Kroatië kwam door een goede counter terug op 1-1 en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Maar Argentinië was toch wel de bovenliggende partij en wist de winst naar zich toe te trekken. Het was nog 2x Sven die scoorde en zo kwam er de 1-3 eindstand op het scorebord.
Italië - Uruguay: Italië was vandaag weer op volle sterkte alleen was coach Lito nog afwezig. Maar dit werd weer fantastisch opgevangen door coach Sandra! Italië had een ongelukkige start vandaag en had steeds nipt verloren. Italië moest het opnemen tegen Uruguay die juist nog niet hadden verloren vandaag. Italië, bekend om z'n sterke verdedigers en messcherpe counters, liet Uruguay het spel maken. En ja hoor daar waren ze weer met een messcherpe counter 1-0. Catenaccio tot in de perfectie uitgevoerd door Lito, Dylan, Bauke en Levi. Uruguay moest nu komen en ging meer risico's nemen en ja dat is gevaarlijk tegen Italianen 2-0. Wedstrijd gespeeld en de punten bij Sandra in de tas.         
Overige uitslagen: België-Nederland: 2-1, Spanje-Denemarken: 0-5, Brazilië-Engeland: 1-2, Ierland-Zweden: 0-1.
 
Speelronde 4
België-Ierland: België ligt op koers voor de weekwinst. België had vandaag tot nu toe alles gewonnen. Er moest nog een horde genomen worden: Ierland. Ierland begint de laatste weken ook steeds beter te spelen. Ook Ierland is in staat om van alle ploegen te winnen. België had nog niet van Ierland verloren in de vorige edities maar daar zou snel verandering in komen. Het was Ierland die wat feller aan de wedstrijd begon. Riemer, Sem en Bram zaten er boven op en de duels werden goed gewonnen. Zo ging Riemer goed het duel aan op het middenveld en kwam als winnaar uit de strijd. Hij had de vrije doortocht richting de goal en scoorde beheerst. België ging beter voetballen maar miste de kansen. Door een eigen doelpunt van België komen de Ieren verassend op een 2-0 voorsprong. Dan gaat de deur op slot bij de Ieren en wordt er knap gewonnen.

Argentinië-Italië: zelfde verhaal voor Argentinië. Vandaag al 3x gewonnen en bij winst is er de weektitel. Maar ook hier loopt het mis en gaat Italië met de winst naar huis 0-1 voor de Italianen van Sandra.
Uruguay-Zweden. Is het dan toch Zweden die de weekwinst pakt? Zweden had de eerste wedstrijd gelijk gespeeld en de andere 2 gewonnen. Dus als ze wonnen pakten ze nipt de weektitel! Het was Uruguay die ervoor moest zorgen dat dit niet ging gebeuren. Rense had z’n mannen goed geïnstrueerd en een stunt leek in de maak. Lang bleef het 1-1 maar nee, de geblesseerde Roy Nauta was even z'n blessure vergeten en scoorde toch de winnende voor Zweden. Weer de weekwinst voor team Zweden.
 
Wat een enorme spanning in de competitie. Zweden nadert Denemarken op 1 punt. Met nog 8 wedstrijden te gaan naderen we een knotsgekke spannende ontknoping in de competitie! De weekwinst weer voor Zweden met 10 punten maar er waren maar liefst 4 achtervolgers (Engeland, België, Argentinië en Denemarken) met ook 9 punten.  Ook in de strijd om de penaltybokaal een verassende wending. Jelte miste er een dus staat alleen Thomas Lolkema aan kop in het klassement met 15 treffers.

Zoals gezegd staat voor veel kinderen de meivakantie voor de deur. Het heeft de organisatie doen besluiten om de kinderen op 2 en 9 mei vrijaf te geven. De eerstvolgende speelronde voor de Waddenrobkes is op zaterdag 16 mei aanstaande. De trainingen gaan echter wel gewoon door. Iedereen wil uiteraard goed aan de start verschijnen op 16 mei. De ontknoping nadert immers. Kinderen die ook willen weten wat voetballen bij de Waddenrobkes is, zijn van harte welkom om eens een kijkje te nemen dan wel mee te trainen. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda