Voetbal

Voetbalkamp Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Nog maar een paar dagen en dan is het alweer zover. Op maandag 4 mei vertrekt de jeugd van Zeerobben weer voor een driedaags voetbalkamp. Na een afwezigheid van een aantal jaren slaat de jeugdafdeling dit jaar weer haar kamp op, op het prachtige Vlieland. Het eiland waar men in het verleden al vaker is geweest.

Het voetbalkamp van Zeerobben kan zeer zeker als uniek worden aangemerkt. Zeker als je een kijkje in de geschiedenis van het voetbalkamp neemt. Het organiseren van een dergelijk kamp is één maar zorgen voor continuïteit is heel andere koek. En de jeugdafdeling mag dan ook trots zijn op het feit dat het Voetbalkamp voor de D- en E-pupillen alweer ruim 20 jaar bestaat. Steeds maar weer worden er genoeg vrijwillig(st)ers gevonden die mee gaan om de jeugd te vermaken.

Het voetbalkamp van Zeerobben is ooit begonnen in Roden onder leiding van de toenmalige hoofdjeugdtrainer Douwe Koops en sindsdien niet meer weg te denken als één van de activiteiten van de jeugdafdeling van de club. Spelers die nu in het eerste elftal spelen zijn ongeveer tien jaar geleden zelf mee geweest met het voetbalkamp en bewaren nog steeds de mooie herinneringen. Voor velen is het de eerste keer om een paar nachtjes van huis te zijn en dat is best spannend. Het is echter geen probleem voor de leiding die inmiddels een schat aan ervaring heeft opgebouwd.

Exact tien jaar geleden ging de reis naar Vlieland en op maandag 4 mei aanstaande staan de deelnemers wederom bij de veerbootterminal van Doeksen. Want ook dit jaar gaat het hele ‘circus’ weer richting Vlieland. Drie dagen lang zullen in het teken staan van voetbal, zon, zee, strand, plezier, vriendschap maar ook van corvee en op tijd naar bed gaan. Het zal weer een enorme uitdaging zijn voor de organisatie om de bijna vijftig kinderen weer een prachtig kamp te bezorgen waarvan ze de herinneringen lang bij zich zullen dragen. Het zal vermoeiend zijn voor de leiding maar de genoegdoening is elke keer weer enorm als een ieder gezond en tevreden weer aan wal stapt en kan zeggen: ‘Het was prachtig, dit is Zeerobben.’ Het kamp wordt dit jaar van maandag 4 mei tot en met woensdag 6 mei georganiseerd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda