Sport

Vijfde ronde Copini veldcompetitie kaatsen 60+

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het is spannend in de Copini 60+ kaatscompetitie na vijf ronden. In de partij tussen Rick Vlieger, Wiebe Dijkstra en Henk Bleeker tegen Douwe Broersma, Gerrit Bijdeweg en Tommie Zuiderhof, werden vele eersten pas op de stand 6-6 beslist.

Partuur Broersma kwam 2 om 0 voor, maar bij de stand 2-0 en 6-6 pakte partuur Wiebe Dijkstra het eerst. En ut wudde weer 6 geliek nu dus 2-1 en 6 geliek. Toen had Douwe Broersma geluk dat-ie de nagels van sien vingers niet knipt had, daar door kon-ie de bal tot voor de kaats retourneren, 3 om 1 dus. Toen begonnen de heren Vlieger en vooral Wiebe Dijkstra vliegend op te slaan en maakte perk het van Broersma wat te kleine kaatsen, en daar wist vooral de atleet Henkie Bleeker wel raad mee. Ut kwam oek omdat Douwe Broersma en Gerrit Bijdeweg wat moed waren, se hadden ’s middags 200 stoelen op e zolder lazerd en een tribune afbroken. Ondanks dat Tommie Zuiderhof zijn vorm wat terug had wisten ze te vaak op 6 geliek ut eerst niet te pakken. Zo verloor Gerrit Bijdeweg sien eerste partij bij de stand 5-3 en 6-6.

Koploper Gerrit de Vries kaatste met Teake Koster en Jan ‘Porkey’ van der Heide en ze moesten tegen Jan Kwast, Wiebe van Dijk en Piet Stellingwerf. Mut wel even seit wudde dat de ouwe kroegbaas uut Vlieland, Piet Stellingwerf, vliegend opsloeg. Alhoewel Kwast en van Diek um ur in ut perk deur skeure moesten. Aan de andere kant kaatste Gerrit de Vries oek poer best en Porkey en Koster deden dat ook. Dus wat krijg je dan een spannende partij. Bij de stand 3 eersten geliek waren al 5 eersten op 6 geliek eindigd. Fraai was het toen bij de stand 3 om 3 en 6-6 van Diek opsloeg, en hij had mazzel want hij kreeg net ut wiensje in sien hand en tilde de bal diep achterin, 3 om 4 dus. Maar Porkey lag een paar dikke kaatsen en mede daar door kwamen ze voor met 5 om 4. Deur kwam een deuk in ut veld toen van Diek een bal terug sloeg en daar bij op sien weelderige billug viel, het werd wel 5 om 5. Toen liet de oud kastelein Stellingwerf even sien dat-ie wel knap opslaan kan, hij gaf drie zitballen en bij de stand 4-6 nog een. Winst dus voor partuur Stellingwerf en dat betekende dat Gerrit de Vries sien 1e plak kwiet is en de beer van de Engelse tuun, Wiebe Dijkstra, de leiding over heeft genomen.

De laatste partij ging tussen Ysie Brandsma, Klaas Kloosterman en Albert Dijkstra, die had dus weer een best partuur. Ze moesten tegen Frans Alberda en Geert Voogd. Ik zag nog net dat Ysie Brandsma een opslagbal met gang in de tuun van Kees Knier deponeerde. Maar daarna was hij weer in vorm en ook Albert Dijkstra huppelde rond as een jonge hinde. Met Geert Voogd wilde het niet echt lukken, hij had een bitsje last van e warmte en was soms even de bal kwiet. Het werd dan ook 5 om 3 en 6-4 voor partuur Brandsma die toen de winst naar zich toe trokken. WvD

|Doorsturen

Buienradar



Agenda