Sport

Veel strijd op zonnig Eendrachtterrein

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Op het Eendrachtkaatsterrein vond tijdens Koningsdag de K.N.K.B. Heren 50+ partij plaats. Om 11.00 uur werd gestart met in totaal 18 parturen. Scheidsrechter was Age Tichelaar.

Hoewel Age bij iedereen als streng maar rechtvaardige scheidsrechter bekend staat, kent hij bij onenigheden geen genade. “Vreet houwe en deur kaatse”, beet hij de ‘boosdoeners’ toe en daar legde iedereen zich dan ook bij neer. Age werd gesteund door aanmerker Claus van Dijk, die de blokjes als een goochelaar over het strijdtoneel verspreide.
Over het algemeen werd er zeer sportief gekaatst. Menige kwinkslag vloog er over het veld. Vooral de Harlingers wisten van wanten. Gerrit bij de Weg weet sommige kaatsers zo te hypnotiseren, dat op beslissende momenten de bal door de tegenstander uit werd geslagen.

Oud-Harlinger Frans Postma, nu woonachtig te Hitzum, is het Harlingers ook nog niet verleerd en probeerde met zijn opmerkingen de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Piet Stellingwerf weet ook nog best van wanten. Door zijn uitgekiende techniek, ook wel de ‘Terschellinger variant’ genoemd, viel Piet in de prijzen. Pollie Kwast en Teake Koster hadden hun dag niet. Mogelijk door de harde muziek vanuit de Engelse Tuin, waren zij dusdanig afgeleid dat de prijzen aan hun neus voorbijgingen. Om 18.00 uur werd de laatste slag geslagen.

President van Eendracht, Jan Nieuwenburg, nam vervolgens het woord. Er was weer voor een schat aan prijzen gezorgd. Hij bedankte de vrijwilligers die iedere keer weer voor de perken en andere karwijtjes zorgen. Ook Age Tichelaar werd door Jan in het zonnetje gezet. “We kanne niet zonder Age en ’t wud tied dat die jonge ’n standbeeld krijt”, liet Nieuwenburg zonder blikken of blozen weten. Age kreeg als dank een aardig presentje. Vervolgens werden de prijzen uitgereikt en kregen de winnaars de kransen, aangeboden door oud-kaatser Johan Halbesma, omgehangen. Ook werden tassen met boodschappen uitgereikt, beschikbaar gesteld door de Plus Supermarkt.

Uitslag winnaarsronde:
1e Bouwe van der Veer (Winsum), Evert Siderius (Ried) en Piet Zondervan (Jorwert).
2e Douwe Wiersma (Holwerd), Gerrit bij de Weg (Harlingen) en Henk Woppenkamp (Hauwert).
3e Sape Nauta, Beltsum), W.D. Broersma (Midlum) en Piet Stellingwerf (Harlingen).

Verliezersronde:
1e Anne Brouwer (Wommels), Anno Miedema (Stiens) en Tiede Boorsma (Sint Nicolaasga)
2e Eddy Sjollema (Harlingen), Frans Postmus (Hitzum) en Age van der Goot (Goënga).
3e Piet de Groot, Sikke Koster (Dokkum) en Simon de Groot (Midlum).
3e Sipke Hiemstra (Easterein), Anton Kingma (Sint Annaparochie) en Jan Buitenga (Sint Nicolaasga).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda