Voetbal

Veel spanning bij onderlinge wintercompetitie fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Wie denkt dat het winterstop is en dus ook winterslaap voor de jeugdspelers van de fc Harlingen, heeft het mis. Want bij de fc Harlingen is de jeugd alweer volop in beweging.

Na de eerste ronde voor de Onderlinge Wintercompetitie in december was er rond de feestdagen een kleine time-out voor de teams, maar inmiddels zijn voor alle teams de trainingen alweer volop aan de gang en zijn er ook al weer oefenwedstrijden geregeld in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en de voorjaarsreeks. Verder zijn er diverse team uitjes en is er 21 februari ook nog een dart-toernooi voor de jeugd en worden er nog enkele andere activiteiten georganiseerd voor de jeugd (waarover later meer).
Afgelopen zaterdag stond de tweede ronde voor de onderlinge wintercompetitie op het programma en maar liefst 130 spelers  van fc Harlingen namen in de ochtenduren dan ook  bezit van de Waddenhal. Als eersten waren de Mini Pupillen aan de beurt en bij deze allerjongste spelers was het zeer spannend en werden de duels soms pas in de laatste seconden van de wedstrijden beslist. Nadat de wedstrijden waren gespeeld kon de puntentelling beginnen en hier bleek dat er drie ploegen met een gelijk aantal punten bovenaan was geëindigd en moest het doelsaldo uitkomst brengen welk team er met de dag-winst vandoor ging, maar ook welke spelers/speelsters de meeste punten konden bijschrijven voor het individuele klassement. De dag-winnaar was het team van Ajax dat  6 punten haalde en een doelsaldo had van 5 voor en 3 tegen , tweede werd  PSV met eveneens 6 punten en een  doelsaldo van 2 voor en 1 tegen en als derde eindigde Feyenoord met 6 punten en een doelsaldo van 5 voor en 5 tegen.

Vervolgens was het de beurt aan de F pupillen en ook hier was het ongekend spannend. Er werd door de jongens en meisjes fel gestreden om de punten en de bijbehorende dagwinst en individuele punten en hier was de uitslag als  volgt: 1) fc Twente, 2) fc Groningen, 3) AZ  en 4) PEC Zwolle.
Hierna betraden de E-pupillen het strijdperk en ook hier werden de punten vaak pas in de laatste seconden van de wedstrijden verdeeld. En na vele spannende wedstrijden bleken Ajax en Cambuur hetzelfde punten aantal te hebben  en moest het doelsaldo uitkomst brengen en daardoor was de eindstand bij de E pupillen: 1) Ajax, 2) Cambuur, 3) Heerenveen, 4) PSV en 5) Feyenoord.
 Als laatste waren deze dag de D-pupillen aan de beurt en net als bij de andere klassen was ook de spanning om te snijden en werd pas in de laatste wedstrijd duidelijk welk team de dag-winnaar was en welke spelers er met de meeste punten voor hun eigen klassement vandoor gingen. Bij de strijd om de tweede plaats eindigden Aston Villa en Chelsea beiden met 7 punten en moest het doelsaldo uitkomst brengen en dit pakte in het voordeel van Aston Villa uit. De eindstand bij de D pupillen was: 1) Manchester United, 2) Aston Villa, 3) Chelsea, 4) Liverpool en 5) Arsenal.
 
Zaterdag  7 februari is de derde ronde van de Onderlinge Wintercompetitie en ook deze wordt in de Waddenhal gespeeld. De spelers kunnen zich hiervoor weer bij hun eigen leider/trainer opgeven tot dinsdag 3 februari 19.00 uur. Mochten er nog jongens en meisjes zijn die het ook leuk vinden om te gaan voetballen, dan ben je bij fc Harlingen van harte welkom. In alle leeftijdsgroepen kunnen nog spelers geplaatst worden en wil je liever eerst alleen even meetrainen om te kijken of je het leuk vindt, dan kun je een tijdje gratis meetrainen zonder de verplichting dat je lid moet worden. 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda