VC Sneek maatje te groot voor VVH heren 1

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond voor VVH een thuiswedstrijd op het programma tegen VC Sneek. Dit team heeft een sterke selectie en de verwachting is dat zij het kampioenschap in de Derde divisie gaan pakken. VVH ging er daarom ook vrijuit in, maar kon niet voorkomen dat de Snekers met de winst huiswaarts keerden.

De eerste set was voor VVH direct de beste van de wedstrijd. VVH begon met Alle Taco Schat, Ewout Schat, Marnik Agema, Anne Durk Bakkker, Rik Sijtsma en Reinier Kwast binnen de lijnen. Niels Wienbelt was als vanouds de libero en op de bank begonnen Ignarts Bakker, Paul Lups en Meindert Paul Kwast. Met goed serveren en aanvallen wist VVH het Sneek vanaf het begin moeilijk te maken. De passing bij de Harlingers was wisselvallig, maar Ewout wist hier goed mee om te gaan en bereikte zijn aanvallers goed. Het spel golfde op en neer. Sneek, die vooral via de buitenkanten met harde klappen aan hun punten kwam, bereikte als eerste de 20 punten grens. Hierna liet VVH haar vechtlust zien en kwam door goed serveren van Marnik en slim aanvallen van Reinier en Anne Durk aan een setpoint. Met een harde aanval van het Sneker aanvalskanon Jorn Meijer die net buiten de lijn landde ging de set met 25-23 naar VVH.

Een kans om te stunten leek in de lucht te hangen, maar niets bleek minder waar in de tweede set. Sneek stelde door sterk serveren orde op zaken en liep ver uit in de score. Waar Anne Durk en Niels het in de eerste set passend goed overeind wisten te houden, lukte dit de tweede set helaas niet waardoor de Harlingers amper tot aanvallen toe kwamen. Door enkele wissels aan Sneker zijde (jonge spelers erin, ervaring eruit) kwam VVH nog wat terug, maar het krachtsverschil was groot. Eindstand set twee: 17-25.

De derde set kwamen Meindert Paul en Paul op de plekken van Anne Durk en Ewout te staan en begon VVH beduidend beter. Reinier scoorde er lekker op los en ook Rik haalde een keurig rendement op de buiten. De passing was door de inbreng van Meindert Paul ook een stuk nauwkeuriger en VVH kreeg een voorsprong. Op 16-16 kwamen de Snekers echter langszij. Via goed/foutloos serveren en te vertrouwen op hun blokkering gingen de bezoekers door. VVH wist geen vuist meer te maken en met 20-25 ging ook deze set naar de solide Snekers.

De vierde set ging VVH proberen om er alsnog een vijfsetter uit te slepen, maar al snel bleek dit geen optie. Sneek was op alle fronten beter dan De Skutsjeboys en drukte dit in de score uit. Waar VVH vaak geen sluitende blokkering wist te krijgen op de buitenkanten, lukte Sneek dit wel. Het hoge aantal eigen fouten en slordigheden zorgde vervolgens ervoor dat VVH zichzelf de genadeklap toediende, waardoor ook de vierde set en daarmee de wedstrijd naar Sneek ging.

Een terechte overwinning voor de sterke Sneker equipe. Achteraf was VVH toch nog best tevreden met de eerste set die werd binnengesleept met zeer goed spel. Zaterdag wacht voor VVH wederom een thuiswedstrijd. Dan komt Vovem ’90 langs. Dit team presteert nogal wisselvallig tot nu toe, dus er zouden mogelijkheden moeten zijn om van te winnen. Om 19.00 uur gaat deze wedstrijd van start.