Voetbal

Tweede speelronde Waddenrobkes-competitie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Veel spelers waren alweer vroeg aanwezig in het stadion van de Waddenrobkes. Ze hadden er weer enorm veel zin in en het was ook nu weer schitterend mooi weer. Een paar spelers waren helaas niet aanwezig en er moest daarom even iets geschoven worden in het schema maar dat werd onderling wederom erg goed geregeld.

Jort Kingma voelde zich niet fit en kon helaas niet aanwezig zijn en werd vervangen door Fedde vd Wal (een speler van Engeland) en heeft zeer goed zijn best gedaan voor Brazilië. Thije Visser heeft een gebroken scheenbeen. Al snel had iedereen de juiste kleding aan van het juiste land en stond iedereen opgesteld met de vlag van hun land voor de traditionele vlaggenparade. Nadat alle spelers waren voorgesteld en op het juiste veld stonden kon de 2de wedstrijddag los. Een kleine selectie van de 9 wedstrijdjes die weer gespeeld zijn.

Ronde 1
Italië-Zweden
Al erg snel kwam Italië op voorsprong. Daarna kwamen de volgende goals ook al erg snel. Stefan wist met behulp van Jill, Vince en Jayden de eerste 5 goals te maken voor Italië. Vince kreeg een mooie voorzet van Jayden en wist de 6-0 te maken. Op een onbewaakt moment wist Yasmina van Zweden de bal te pakken en dribbelde mooi naar voren en nam een schot en maakte een super mooie goal. Daarna wisten Jayden en Stefan nog een goal te maken en werd het uiteindelijk 8-1.

Ronde 2
Engeland-België
Beide teams hadden het deze ronde erg zwaar en waren zeer gewaagd aan elkaar. Roald van Engeland kreeg vele kansen en schoot helaas wel 4 x op de paal waarna de bal bij Roan terecht kwam en die wist de bal er met gemak in te tikken. Met veel moeite wist Engeland met 1-0 te winnen van België

Het was een zeer mooie en warme dag en dat kon je merken aan de spelers. Allemaal waren ze wel even toe aan wat drinken en gelukkig stond dat allemaal weer keurig klaar in de kleedkamers. Ook voor de coaches was er een lekker bakje koffie en intussen stonden de ouders langs de kant de wedstrijdjes nog even door te nemen. En al snel was het weer tijd voor de 3de en tevens laatste wedstrijd voor die dag.

Ronde 3
Nederland-Italië
Deze wedstrijd was waarschijnlijk de spannendste van deze dag. Beide teams deden enorm hun best om deze wedstrijd te winnen. Quinthen wist 1 voor Nederland te maken en Stefan 1 voor Italië. Verder dan dat kwamen ze niet en namen allebei 1 punt mee naar huis. 1-1

Topscorer van deze dag is Stefan Bolte met maar liefst 12 doelpunten.


Daarna was het weer tijd voor de penalty’s. Elke week mag elke speler 2 penalty’s nemen. Aan het einde van de najaars- en voorjaarscompetitie wordt de penalty-bokaal aan de winnaar uitgereikt!
Aan kop gaan Stefan Bolte en Jurre Broersma met allebei 4 punten. Maar de competitie is nog lang en kan nog alle kanten op. Woensdag a.s. om 17.00 gaan de Waddenrobkes weer trainen. Voor kinderen die op een speelse manier kennis willen maken met de voetbalsport een unieke gelegenheid om eens een kijkje op het Oostersportpark te nemen en eens mee te doen om te ervaren of voetbal jouw sport is.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda