Trynwalden wint ruim van fc Harlingen

Op een kunstgrasveld wat meer uit rubberkorrels bestaat dan uit gras, speelde fc Harlingen tegen een thuisploeg die er vol voor ging. De meeste spelers van fc Harlingen stonden erbij en keken er naar. Weinig beleving, veel verdedigingsfouten en het niet benutten van de eigen kansen verklaart misschien de toch wel beschamende nederlaag, tegen een gewone ploeg. Zij waren wel gebrand om te winnen en deden dat met een klinkende 4-1 overwinning.

Op dit moeilijk bespeelbaar veld tastten de beide ploegen elkaar af. In de vijfde minuut stoomde rechtsachter Matheusz Ype op langs de zijlijn en kwam bijna tot een voorzet, maar een verdediger kon de bal nog tot corner tikken. Lee-Roy Purvis nam de corner, maar zoals later ook nog een paar keer, niet goed en werd steeds een simpele prooi voor de verdediging van de thuisclub, hoewel Stefan Adema nog probeerde binnen te koppen. Een goede combinatie tussen Jorik Erents, die één van zijn betere wedstrijden speelde en Sander Zeilmaker, eindigde opnieuw in een corner. Diezelfde Sander kreeg na een kwartier weer een kleine kans, maar een verdediger zette hem de voet dwars. Trynwalden werd eigenlijk eerst helemaal niet gevaarlijk en kwam nauwelijks voor het doel van Tetze Helvrich. Na twintig minuten werd er op links via Ane Schaap en Arjan Outhuyse een mooie aanval opgezet en deze eindigde met een schot van Barry Hamstra in de handen van de keeper. Op een doorbraak van Trynwalden door het centrum van de fc Harlingen verdediging, wist Stefan door goed ingrijpen erger te voorkomen. In de 25e minuut werd er bij fc Harlingen op links niet goed verdedigd en rechter spits Hessel Algra kon zo doorlopen en de bal in de verste hoek binnen schieten. Het is eigenlijk de eerste keer dat Trynwalden zo dicht bij het Harlinger doel kwam, maar het is wel 1-0.

Even later kopte Stefan een door Ralf van Hurck goed genomen vrije trap naast. Na een half uur kwam Trynwalden voor de tweede keer dicht bij het Harlinger doel via een corner. En die corner zou de 2-0 inluiden. Geheel vrijstaand kon de jeugdige Danny van der Wal vrij inkoppen. Opnieuw een domper voor fc Harlingen.
Er kwamen hierna voor beide ploegen nog wat kleine kansjes, maar daar bleef het ook bij. Vlak voor de rust raakte Matheusz geblesseerd en zou na de rust vervangen worden. De ruststand was dus 2-0.

In de rust was er blijkbaar wat gezegd door de trainers in de kleedkamer. Er werd ook gewisseld, Matheusz werd vervangen door Nils Podt, die ging rechtshalf spelen en Jorik zakte een linie. Ook bleef achter in de kleedkamer Lee-Roy en spits Justin Attema verving hem. Fc Harlingen ging nu met drie spitsen spelen en startte goed. Men werd meteen gevaarlijk. Via Arjan belandde de bal bij Barry en zijn schot werd gekeerd. Toch zou fc Harlingen even later scoren. Weer kwam de bal via Arjan voor. Justin probeerde binnen te schieten, de bal ketste af en kwam bij Barry terecht, die via een omhaal de stand op 2-1 bracht. Alle hoop weer terug in de Harlinger gelederen.
Meteen hierna was er weer een kans voor Barry en Ane Schaap zag zijn goede schot gekeerd door de keeper. Helaas brak Trynwalden in de 55e minuut op rechts door. Sjouke Bootsma probeerde de bal nog te veroveren wat echter mislukte en de bal verdween onder doelman Helvrich door in het doel. In plaats van de gelijkmaker werd het dus 3-1. Het was Hessel Algra die zijn tweede doelpunt scoorde.
De toch al niet zo hoge kopjes, gingen steeds verder naar beneden van de meeste Harlinger spelers. Toch bleven er wel kleine kansjes komen voor fc Harlingen. Het benutten ervan is de laatste weken een groot probleem. In de 65e minuut komt Sander, in de diepte aangespeeld, in balbezit. Hij ging op het doel af en als hij de bal goed afspeelde op Barry, kan deze simpel scoren. Sander gaf een slechte pass, weg grote kans. Trynwalden wist echter steeds goed te verdedigen en probeerde telkens met de lange bal de spitsen te bereiken. De achterhoede moest alle zeilen bijzetten om de thuisclub het scoren te beletten. In de 72e minuut zette Ralf goed voor en het is Sander die prima inschoot, helaas stond de keeper op de goede plaats. Arjan werd vervangen door Niels Vlottes, een onverwachte wissel. Diezelfde Niels kreeg even later een dot van een kans. Barry kopte de bal door en vrijstaand bij de tweede paal kopte Niels over en naast. Het was moeilijker de bal naast en over te koppen dan binnen te knikken. Fc Harlingen ging massaal in de aanval, scoren bleef nog steeds moeilijk en als je het zelf niet doet, dan maakt de tegenstander het wel af. In de 90e minuut is het invaller Roel van Foeken die de 4-1 scoorde.
Kortom een gevoelige nederlaag voor een weinig gemotiveerd fc Harlingen. In de laatste twee thuiswedstrijden zullen er punten gepakt moeten worden om de nacompetitie te ontlopen. Er zal dan wel uit een heel ander vaatje getapt moeten worden.