Sport

Topper Excelsior blijft onbeslist

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen dinsdag werd er in de Koegelbult weer volop gedamd door de leden van Excelsior. In de onderlinge competitie vielen opvallend weinig beslissingen, maar de spanning was er niet minder om. Hieronder de resultaten van de geslaagde avond.

M. Bekema-J. Huizenga 0-2

Marco Bekema moest het opnemen tegen Joop Huizenga. Marco draait een slecht seizoen en winst nog geen enkele winstpartij te noteren, terwijl Joop een prima seizoen draait en de punten de laatste weken aaneen rijgt. Er werd een mooie stand opgebouwd en voor beide was het oppassen de deur niet wagenwijd open te zetten. Joop boekte schijfwinst en wachtte geduldig af tot Marco wel moest forceren. Hierop sloeg hij genadeloos toe en kon opnieuw twee punten aan zijn totaal toevoegen.

K. Vrieswijk-K. van Keimpema 1-1

De partij tussen Kor Vrieswijk en Klaas van Keimpema was er eentje tussen twee mannen die het hele seizoen al prima meedraaien in de bovenste helft van de ranglijst. Beide dammers maakten het elkaar lastig en daardoor bleef de spanning lang hangen. Beide mannen maakten geen fout en geen van beide kon de winst vinden, waardoor uiteindelijk een puntendeling werd overeengekomen.

J. Geertsma-E. van Keimpema 1-1

Jouke Geertsma speelde zijn partij tegen de altijd stugge Elle van Keimpema. De ouwe rocker speelde zorgvuldig en gaf geen centimeter ruimte aan de Sexbierumer die op zijn beurt niet veel ruimte prijs gaf aan Jouke. Toen Jouke zag dat hij geen winst kon behalen, stelde hij logischerwijs een puntendeling voor, maar Elle schoof stug verder om enkele zetten later alsnog dezelfde conclusie als zijn opponent te trekken.

K. de Vries-D. Bekkema 1-1

De topper van de avond was het duel tussen twee Franekers. Koop de Vries en Dick Bekkema kennen elkaar al jaren en hun spel door en door. Beide dammers hadden tot afgelopen dinsdag slechts EEN verliespartij genoteerd en maakten het elkaar als vanouds behoorlijk lastig. Beide bleven echter goed opletten en maakten geen fout, waardoor beide mannen met een punt op zak gezamenlijk terug naar Franeker konden.

Er werd dinsdag nog een duel gespeeld: de partij tussen Rinze Postma en Nico Poelsma. Voor de onderlinge competitie troffen ze elkaar al eerder dit seizoen, maar dinsdag speelden beide een oefenduel tegen elkaar en opnieuw kwam Rinze als winnaar uit de bus.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda