Thuiswinst voor VVH heren 1

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond voor het eerste herenteam van VVH opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was Vovem ?90 uit Emmeloord. Na drie opvolgende nederlagen was VVH gebrand om een goed resultaat te pakken en dit bleek tegen de mannen uit Emmeloord (die vorig seizoen nog een divisie hoger speelden) mogelijk, al was dit niet eenvoudig.

VVH begon met de volgende namen binnen de lijnen: Anne Durk Bakker en Meindert Paul Kwast als passer-lopers, Ignarts Bakker en Marnik Agema als hoofdblokkeerders, Ewout Schat als spelverdeler met Reinier Kwast in zijn diagonaal en Niels Wienbelt als libero. Door afwezigheid van Paul Lups en blessures bij Rik Sijtsma en Alle Taco Schat (die de coaching op zich nam), waren van VVH heren 2 Floris Meijer, Sjoerd Tekstra en Jeroen Meijer erbij als wisselspelers. De eerste set begon VVH goed. Via sterk serveren en goed rallywerk was het de thuisploeg die het initiatief had. Gedurende de set kwam Vovem echter beter in haar spel en wist het terug te komen en zelfs een voorsprong te pakken. De buitenaanvallers van de bezoekers bleken moeilijk af te stoppen en VVH speelde zonder overtuiging of beleving. Met 22-25 ging zodoende deze set onnodig verloren.

In de tweede set kwam VVH wederom goed uit de startblokken. De thuisploeg liet meer agressie in de aanval zien en dit wierp zijn vruchten af. Een 10-5 voorsprong werd gepakt, maar hierna kwam Vovem terug door een sterke serveserie waarin de pass van VVH onnauwkeurig was. Deze set liet VVH de bezoekers echter niet weer weglopen en via de harde klappen van Reinier, Anne Durk en Meindert Paul nam VVH weer een voorsprong. Gesterkt door de aanmoedigingen vanaf de bank en de tribune liepen de Harlingers vervolgens door naar de setwinst (25-20).

Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd: de derde set was hiervan het perfecte voorbeeld. Om en om kwamen beide ploegen langs zij. Door een goede servepass aan Harlinger zijde, kon Ewout Ignarts en Marnik goed in stelling brengen en dit zorgde bijna iedere keer voor het direct terughalen van de side-out. Ook scoorde VVH veelvuldig via prikballen. De bezoekers gebruikten daarentegen voornamelijk haar buitenaanvallers om tot scoren te komen. Aan het einde van de set profiteerde Vovem van fouten van VVH waardoor het wegliep in de stand. Met 20-24 op het scorebord leek het voor VVH lastig om de set nog te winnen. Via een goede diepe prikbal van Meindert Paul kwam Ignarts echter aan serve en deed dit perfect. Via zijn lastige serve kwam Vovem niet aan aanvallen toe. Ewout benutte vervolgens de aanvalskracht van Reinier die telkens direct scoorde. Het werd 26-26 en weer scoorde VVH de side-out. Meindert Paul scoorde vervolgens direct met zijn serve, waardoor de set met 28-26 naar Harlingen ging!

Hierna was het verzet aan Vovem zijde gebroken. De vierde set speelde VVH ontspannen en kwamen de bezoekers geen moment nog in het stuk voor. Op 24-17 kwamen De Skûtsjeboys op matchpoint. De eerste twee werden niet benut maar op 24-19 was het alsnog raak via een aanval van Meindert Paul.

Een zeer welkome en zwaarbevochten 3-1 overwinning dus, voor de gehavende Harlinger ploeg. Hierdoor behoudt VVH de zesde plek op de ranglijst. Deze week staan er twee wedstrijden op het programma. Aanstaande donderdag staat de bekerwedstrijd tegen Rouveen op het programma en zaterdag mag de Harlinger ploeg naar Meppel om het op te nemen tegen de huidige nummer één: Dela/Meppel AZ heren 2.