Team van de week fc Harlingen f1

En wederom pakte fc Harlingen F1 de punten. Afgelopen zaterdag nam de ploeg van Adriaan Aalders het thuis op tegen FVC F2. Een ploeg uit Leeuwarden. De toegestroomde toeschouwers kregen een meer dan prachtige wedstrijd te zien van de mannen.

Fc Harlingen F1 komt uit in de eerste klasse en moet het in de competitie opnemen tegen SC Franeker F1, SJO Dronrijp/Foarut F1, FVC F2, Leeuwarder Zwaluwen F1 en SC Berlikum F1. Na 4 rondes gespeeld te hebben staan de Harlingers op de tweede plaats. Alleen in de wedstrijd tegen SC Franeker F1 lieten ze punten liggen.

Het zijn Niec Aalders, David Ahmar, Dilaan Auraha, Riemer Hameter, Milan Jager, Jurre Jorritsma, Twan Metz, Hessel Oswald en Thomas Westra die elke maandag- en woensdagavond de velden van fc Harlingen onveilig maken. Dan wordt er namelijk getraind door Adriaan Aalders. Na de zomerstop zijn er een aantal jongens naar de E’s overgegaan en dus werd ook F1 aangevuld met nieuwe talentjes van 7 en 8 jaar. De allereerste competitie wedstrijd werd op 12 september van dit jaar gespeeld in Franeker. Deze verloren ze met 3-1.

Maar in de wedstrijden daarna kwamen de mannetjes meer en meer in hun rol. De wedstrijd tegen de Leeuwarder Zwaluwen F1 wonnen ze met dubbele cijfers. Thuis werd het 10-1. Daarna kwam de wedstrijd in Dronrijp tegen SJO Dronrijp/Foarut F1. Het bleken grote knapen te zijn en in het begin van de wedstrijd ging het spel wat op en neer. Maar na 10 minuten namen de toppers van F1 het heft in handen en begonnen te scoren en werd het uiteindelijk 1-6. En afgelopen weekend dus de wedstrijd tegen FVC F2. De beginfase was overduidelijk voor fc Harlingen, want binnen de kortste keren werden de 1-0, 2-0 en 3-0 gescoord. Na de rust ging het spel over en weer. FVC had een paar mooie aanvallen, maar door uitstekend verdedigend werk van Harlingen kwamen ze niet aan een schot toe. Harlingen scoort wel en bij een stand van 4-0 dachten de mannen in eerste instantie dat ze al binnen waren. Na slordig spel van de Harlinger kant werd er maar liefst 3 keer gescoord door de tegenpartij en werd de druk dus flink opgevoerd door FVC.

Gelukkig kregen de jongens de flow weer te pakken en wisten met 8-4 de overwinning binnen te slepen.
Maar ook in de beker doen ze het uitstekend. De verwachting was logischerwijs, dat zo’n “nieuw” team tijd nodig heeft om te groeien en op elkaar ingespeeld moet raken. Maar niets was minder waar. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat er veel voetbal in de ploeg zit. Er werd uitstekend samengespeeld en de tegenstander had voortdurend het nakijken. Tegen Makkum F1 werd het thuis 7-1. Ook Zeerobben F2 had het nakijken. Met een 1-1 gingen ze de rust in en kon het dus nog alle kanten op. Over en weer waren er kansen maar vlak voor tijd probeerde fc Harlingen F1 het nog één keer. Er volgde een corner en de bal vloog, via de tegenstander, het doel in. Harlingen won met 1-2! De laatste bekerwedstrijd werd thuis wederom gewonnen. Nu was SWZ BOSO Sneek F2 de klos. Spannend was deze wedstrijd zeker. Ook nu gingen ze met een 1-1 de rust in. Op hoog tempo ging het spel in de tweede helft door en er werd weer mooi overgespeeld. Al gauw stond Harlingen voor met 4-1. BOSO kwam nog wel een beetje terug in de wedstrijd door twee keer te scoren maar ook Harlingen scoorde nog en de eindstand werd uiteindelijk 5-3. En dus zijn ze in de beker ook een ronde verder. Hoe ver ze hier komen? Dat is natuurlijk afwachten. Maar de mannen zullen hun uiterste best blijven doen. Dat is zeker!