Sport

Team van de week FC Harlingen E5

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag 26 september hoefden de mannen van fc Harlingen E1 geen wedstrijd te spelen. Mooi moment om eens op een andere manier elkaars krachten te ontdekken?

In augustus zijn ze gestart met de trainingen, een nieuw team, een nieuwe trainer en twee leiders. Het is een feit, 3 nederlagen op een rij. Dat het een pittige competitie zou gaan worden, was voorspeld. Fc Harlingen E1, spelend in de hoofdklasse, heeft het moeilijk als team, individueel zijn het talentvolle spelers met een enorme drive om te winnen en te scoren maar het team mist de vechtlust. Willen ze zich staande gaan houden in deze competitie dan moeten ze meer conditie hebben en meer positie voetbal spelen. Het is de hoogste tijd om op adem te komen en als team samen een middag erop uit!
Als jonge puppy's, hijgend in de kofferbak, wachtend op het vertrek teken kwamen ze aan bij de Klimschool Mountain Network te Heerenveen naast het Abe Lenstra stadion. Na een materiaal en klim uitleg van instructeur Dennis werd een ieder enthousiast in de klimgordels gehesen, de mannen voelden zich enorm verantwoordelijk over en met elkaar. Hier en daar nog een extra check .Termen zoals de Acht, Zekeren, de Giri-Giri en de Block behoorden nu tot hun woordenschat. Groepjes werden gevormd en ze gingen in drietallen aan de slag. De klimmer, de zekeraar en de back-up. De laatste twee zorgden voor de veiligheid van de klimmer. Het parcours bestond uit twee klimhoogtes te weten: 9 meter en 16 meter. De teamgeest werd op de proef gesteld door blind te gaan klimmen. Nu werden de teammaatjes nóg belangrijker omdat zij nu de ogen waren. Doormiddel van aanwijzingen bereikte ze de hoogte van 9 meter.
Maar een klimmuur van 16 meter is nog uitdagender en de mannen gingen graag deze uitdaging aan. Niet iedereen haalde de top, maar dat was eigenlijk helemaal niet meer belangrijk. Het samenwerken is ontstaan, elkaar steunen, begeleiden en elkaar vertrouwen.
Al met al een geslaagde middag, vonden de jongens zelf tenminste. Ze gaan zich nu weer richten op het voetballen. Aanstaande zaterdag staat Akkrum E1 om 10.30 uur thuis op het programma. Natuurlijk hopen ze nu de 3 punten eindelijk eens te pakken en door deze klimmiddag meer een teamgeest te hebben gecreëerd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda